Hoeveel kost een prefab woning?

Hoeveel kost een prefab woning?

Heb je plannen om een nieuwbouwwoning te bouwen? Dan heb je de keuze uit verschillende bouwmethodes en bouwbedrijven. Kijken en vergelijken is dus de boodschap. Wij lichten hier alvast één (interessante) optie toe: een prefab woning van Danilith.

Wat houdt het prefab bouwsysteem in?

Prefab bouwen is een tijd- en kostenbesparend procedé waarbij de verschillende gevel- en dakelementen in een atelier gebouwd worden. Op de werf worden alle elementen dan in elkaar gezet.

Bouwonderneming Danilith heeft dit bouwsysteem in de loop der jaren geperfectioneerd. Ze gebruikt uitsluitend traditionele bouwmaterialen in een uniek, geautomatiseerd proces. De afgewerkte gevel- en dakelementen worden met een eigen transportdienst van het atelier naar de werf vervoerd.

Meer info over prefab woningen of het Danilith bouwsysteem? Bezoek dan deze pagina.

Wat bepaalt de kostprijs van een nieuwbouwwoning?

De ruwbouw en de mate van afwerking bepalen grosso modo de kostprijs van een woning. Met kosten om aan de steeds strengere energienormen te voldoen, zoals de plaatsing van zonnepanelen of een warmtepomp, moet ook rekening gehouden worden. Deze verdien je, in normale omstandigheden, wel al terug na 8 tot 12 jaar.

Vergeet bovendien ook niet de extra kosten mee te rekenen. Denk aan de (ere)lonen van de notaris en architect, de btw, aktekosten, intresten enzovoort.

Prefab bouwen: een prijsbewuste keuze

Een prefab woning heeft enkele belangrijke voordelen die op hun beurt een gunstig effect hebben op de totale kostprijs, zonder in te boeten op de kwaliteit.

Enkele van de belangrijke voordelen van prefab bouwen zijn:

  • Je kent op voorhand het kostenplaatje. Bouw je traditioneel dan word je vaak te pas en te onpas geconfronteerd met onvoorziene kosten.
  • Traditioneel bouwen is een weersafhankelijke bouwmethode. Is het te warm of te koud? Dan heeft dat zijn weerslag op het bouwproces. Prefab bouwen heeft daar geen last van omdat de ruwbouw (gevel- en dakelementen) binnen, in het atelier, worden gemaakt. Vorst, regen, wind of hitte hebben geen invloed op het bouwproces. Vertragingen zijn dan ook zo goed als uitgesloten.
  • En precies omdat er geen rekening moet worden gehouden met slechte weersomstandigheden, kan de afgesproken bouwtermijn voor een prefab woning steeds worden gerespecteerd.

Zoals reeds aangehaald heeft Danilith deze manier van bouwen verder geperfectioneerd. Zo werkt de bouwonderneming uit Wortegem-Petegem volgens het sleutel op de deur-principe. Ze staat dus in voor het volledige bouwproces en neemt de coördinatie voor haar rekening. Jij hoeft je daar dus niet mee bezig te houden! Zorgeloos bouwen heet dat.

Danilith voert ook continue kwaliteitscontroles uit: in de eigen ateliers, tijdens het transport van de gevel- en dakelementen en op de werf. Kwaliteit is ook bij prefab bouwen een eerste prioriteit.

Om erover te waken dat aan alle energie-eisen wordt voldaan, heeft Danilith ten slotte een eigen EPB-expert in dienst. Handig, en nog een geruststelling voor de bouwheer dat zijn prefab woning volgens de regels van de kunst wordt gebouwd.

Wat kost een prefab woning bij bouwonderneming Danilith?

Danilith heeft twee prefab bouwformules: À la carte en Comfort.

De À la carte formule biedt je alle vrijheid om een nieuwbouwwoning te bouwen volgens jouw plan, eventueel op je eigen bouwgrond. Ook de afwerking kan je helemaal zelf bepalen. De prijs van zo’n ‘À la carte woning’ hangt dus volledig af van jouw wensen.

Kies je liever uit een typewoning? In de Comfort-reeks biedt Danilith je 26 typewoningen aan, vanaf € 140.000 (all-in, btw inbegrepen). Bekijk hier ons volledige aanbod.

Benieuwd naar de Danilith aanpak? Bezoek onze kijkwoning in Wortegem-Petegem, bekijk onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

Persoonlijk advies of een afspraak? Contacteer ons hier.