Ons verhaal

Al meer dan 100 jaar pionier

Meer dan 100 jaar geleden, in 1921, start Octaaf Delmulle als eenvoudige meubelmaker-schrijnwerker. Hij geeft zijn passie voor houtbewerking door aan zijn vier zonen. Zij maken de kleine meubelmakerij groot en breiden ze eind de jaren 40 uit tot een bedrijf gespecialiseerd in traditionele woningbouw.

Met alle ervaring die generatie op generatie wordt doorgegeven, vindt zoon Daniël Delmulle in de gouden jaren 60 het unieke Danilith-bouwsysteem uit: traditioneel geprefabriceerd bouwen noemt hij dat. Muren worden niet meer traditioneel gemetseld op de werf maar vervaardigd in een atelier. Het doel: betere, gecontroleerde kwaliteit, minder arbeid en sneller bouwen.

De eerste Danilith-woning laat niet lang op zich wachten en wordt gebouwd in Wortegem-Petegem. In 1975 doet de familie Delmulle iets wat geen enkele andere bouwfirma tot dan toe heeft gedaan: op de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw zetten ze een volledige Danilith-kijkwoning. Zelfs prins Albert en prinses Paola kwamen kijken hoe dit in zijn werk ging.

4 gepassioneerde generaties met Danilith als merknaam

Ook de derde generatie, Geert, Rudy, Eddy en Philippe, zit het huizenbouwen in het bloed. Zij nemen de leiding van het familiebedrijf over, terwijl vader Daniël een oogje in het zeil houdt.

In 1989 blijft de onderneming zodanig groeien, dat Danilith een nieuwe bedrijfshal nodig heeft. Datzelfde jaar ontdekken ook onze noorderburen de voordelen van het Danilith-bouwsysteem en is de eerste Danilith-woning in Nederland een feit.

Daarna komt het bouwbedrijf in een stroomversnelling terecht: Delmulle Bouw BV wordt boven de doopvont gehouden en in Etten-Leur, in Nederland, opent de familie Delmulle een nieuw kantoorpand met ruime showroom en kijkwoning. Danilith ontvangt zelfs de ‘Gouden klomp 1996’, een trofee voor de meest verdienstelijke Belgische ondernemer die actief is in Nederland. Daarnaast worden de activiteiten van Danilith ook uitgebreid naar Frankrijk.

Nu, uitgerekend 100 jaar later, staat de 4°generatie mee aan het roer van het familiebedrijf. Michiel, Cilia, Lucas, Carlo en Chiara zien vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Naast een grote zin voor vernieuwing en kwaliteit, blijft de langetermijnvisie en klantgerichte aanpak ook voor hen een belangrijke rol spelen in het succesverhaal van Danilith.