Werkwijze

Wat maakt samenwerken met Danilith zo bijzonder? Het unieke bouwsysteem spaart je al heel wat kostbare tijd. Maar daarnaast maakt vooral ook onze persoonlijke aanpak en flexibele werkwijze het verschil. We staan je bij in elke stap van het bouwproces en doen ons uiterste best om jouw bouwplannen de vorm te geven die jij wenst.

Stap 1

Het begint met een verkennend gesprek

Wil je een nieuwbouwwoning met Danilith bouwen? Maak dan een afspraak met een van onze vertegenwoordigers. Tijdens een eerste verkennend gesprek peilen we naar jouw behoeften en wensen. Die informatie zal ons toelaten een offerte op maat op te stellen, mooi binnen jouw budget.

Onze vertegenwoordiger adviseert je in deze fase optimaal bij jouw keuze. Daarnaast ben je ook altijd welkom in onze ateliers om met eigen ogen te zien hoe ons bouwsysteem precies werkt. Een bezoekje aan een kijkwoning of een rondleiding in onze showroom geeft je de nodige inspiratie voor jouw project.

Eenmaal je weet hoe je droomwoning er moet uitzien, maken we samen de offerte op. We overlopen die in detail en sturen bij waar nodig. Ben je akkoord? Dan stellen we het samenwerkingsakkoord op. Is ook dat volledig naar wens? Dan begint de volgende fase van onze samenwerking. Vanaf nu word je persoonlijk begeleid door je architect, keuzeverantwoordelijke en werfleider. Trouwens: ook na de ondertekening van het akkoord blijft er ruimte voor aanpassingen.

Stap 2

Je geeft je plan vorm, samen met de architect

Op basis van het verkennend gesprek, maakt de architect een voorontwerp, binnen het vooropgestelde budget. Samen met jou gaan we daar in detail door. Dat kan bij jou thuis of op ons hoofdkantoor. Is het ontwerp nog niet helemaal naar wens? Geen probleem: het kan nog enkele keren aangepast worden, zonder extra kosten!

Eenmaal het ontwerp helemaal naar je zin is, bereidt de architect de bouwaanvraag voor en regelt hij de nodige vergunningen. Daarnaast nemen wij nog enkele adminstratieve taken op ons. We voeren een grondsondering uit om de stabiliteit van de bodem in kaart te brengen. En we vragen de gas- en elektriciteitsaansluiting aan.

Stap 3

Je kiest de materialen, samen met de keuzeverantwoordelijke

Terwijl wij de administratieve formaliteiten afhandelen, nodigt onze keuzeverantwoordelijke jou uit naar de Danilith-showroom in Wortegem-Petegem. Daar overlopen we samen met jou in detail alle materialen en technieken die je in je woning wilt. We vertrekken van een ruim basispakket en passen dat aan jouw wensen aan. Het betreft hier:

  • Buitenafwerking: riolering, gevelstenen, dakpannen, dakoversteken, goten en aflopen, buitenschrijnwerk, glas...
  • Technieken: ventilatie, elektriciteitsplan (schakelaars, stopcontacten en lichtpunten), verwarming, sanitaire leidingen, toestellen...
  • Binnenafwerking: vloeren, binnenschrijnwerk, sanitair, badkamermeubels, keuken ...

De keuzeverantwoordelijke is op de hoogte van de nieuwste bouwtrends en kan je dus perfect adviseren bij je keuze. Eenmaal deze stap achter de rug, begint het bouwen. Eerst in onze ateliers, pas later op de werf.

Stap 4

De werken op de werf gaan van start, onder het oog van de werfleider

Wanneer alle bouwelementen in de ateliers klaar zijn, trekken we naar de werf. Terwijl je woning wordt geplaatst, brengt de keuzeverantwoordelijke de werfleider op de hoogte van welke materialen en technieken je hebt gekozen voor de buiten- en binnenafwerking.

Vanaf nu is de werfleider jouw eerste aanspreekpunt. De keuzeverantwoordelijke blijft uiteraard stand-by! De werfleider volgt alles ter plaatse op tot aan de oplevering. Hij zorgt voor een correct verloop en laat de verschillende werken (elektriciteit, sanitair, schrijnwerk …) naadloos op elkaar volgen. Hij bewaakt de timing en zorgt dat de uitvoering gebeurt volgens het lastenboek en jouw wensen.

De werfleider houdt je daarbij op de hoogte van de vooruitgang en is steeds bereikbaar voor vragen. Indien je dat wilt, kan je natuurlijk op elk moment de werf bezoeken.

Stap 5

Je Home made Home is klaar... tijd om te verhuizen!

Wanneer alles klaar is, sturen we je een uitnodiging om samen met de aannemer en de architect de woning te bezoeken en de uitgevoerde werken grondig te inspecteren. Eventuele opmerkingen worden genoteerd en zullen door de aannemer opgelost worden.

Danilith zorgt er nu eenmaal altijd voor dat je Home made Home volledig aan jouw wensen beantwoordt. We willen dat je je er 100% thuis voelt!