Werkwijze

Wat maakt samenwerken met Danilith zo bijzonder? Het unieke bouwsysteem spaart je al heel wat kostbare tijd. Maar daarnaast maakt vooral ook onze persoonlijke aanpak en flexibele werkwijze het verschil. We staan je bij in elke stap van het bouwproces en doen ons uiterste best om jouw bouwplannen de vorm te geven die jij wenst.

Stap 1

Het begint met een verkennend gesprek

Wil je een nieuwbouwwoning met Danilith bouwen? Maak dan een afspraak met een van onze vertegenwoordigers. Tijdens een eerste verkennend gesprek peilen we naar jouw behoeften en wensen. Die informatie zal ons toelaten een offerte op maat op te stellen, mooi binnen jouw budget.

Onze vertegenwoordiger adviseert je in deze fase optimaal bij jouw keuze. Daarnaast ben je ook altijd welkom in onze ateliers om met eigen ogen te zien hoe ons bouwsysteem precies werkt. Een bezoekje aan een kijkwoning of een rondleiding in onze showroom geeft je de nodige inspiratie voor jouw project.

Eenmaal je weet hoe je droomwoning er moet uitzien, maken we samen de offerte op. We overlopen die in detail en sturen bij waar nodig. Ben je akkoord? Dan stellen we het samenwerkingsakkoord op. Is ook dat volledig naar wens? Dan begint de volgende fase van onze samenwerking. Vanaf nu word je persoonlijk begeleid door je architect, keuzeverantwoordelijke en werfleider. Trouwens: ook na de ondertekening van het akkoord blijft er ruimte voor aanpassingen.

Is een Danilith woning bouwen duurder dan traditioneel bouwen?

Dat is ongeveer gelijk. Dankzij ons bouwsysteem heb je wel een beter zicht op de totale prijs van je bouwproject. Vanaf het begin kies je immers al de gevelstenen tot en met de vloerafwerking. Zo weet je meteen hoeveel de ruwbouw en de technieken kosten. Wij werken steeds met een vaste prijs, zodat je niet verrast wordt door hoogoplopende, bijkomende kosten.

Bouwen jullie ook op onze grond?

Wij bouwen zowel op jouw bouwgrond als op Danilith-bouwgrond. In ons aanbod vind je ook bouwgrond, waar je zelf op kan bouwen.

Bouwen jullie ook passief?

Neen, dat doen wij niet. Wij bouwen wel volgens de strengste energienormen. Je kan uiteraard wel kiezen om zelf bij de afwerking extra energiezuinige materialen te gebruiken. Onze vakmensen adviseren je graag in je keuze.

Stap 2

Je geeft je plan vorm, samen met de architect

Op basis van het verkennend gesprek, maakt de architect een voorontwerp, binnen het vooropgestelde budget. Samen met jou gaan we daar in detail door. Dat kan bij jou thuis of op ons hoofdkantoor. Is het ontwerp nog niet helemaal naar wens? Geen probleem: het kan nog enkele keren aangepast worden, zonder extra kosten!

Eenmaal het ontwerp helemaal naar je zin is, bereidt de architect de bouwaanvraag voor en regelt hij de nodige vergunningen. Daarnaast nemen wij nog enkele adminstratieve taken op ons. We voeren een grondsondering uit om de stabiliteit van de bodem in kaart te brengen. En we vragen de gas- en elektriciteitsaansluiting aan.

Wordt de architect aangesteld door Danilith of kunnen we er zelf één kiezen?

Daarin laten we je helemaal vrij. Je kan zowel met een van onze architecten werken als met je eigen architect.

Kunnen jullie bouwen aan de hand van een bestaand bouwplan?

Dat kan zeker. Je bouwplan wordt intern aangepast aan ons bouwsysteem door ons studiebureel.

Kunnen we met Danilith in om het even welke architectuurstijl bouwen?

Net zoals bij traditionele woningbouw, kunnen wij met ons bouwsysteem een Home made Home in elke stijl bouwen. Bovendien bouwen we steeds compact en duurzaam, conform de strenge energie-eisen. We vermijden echter wel grillige en uitstekende vormen in bouwplannen omdat die vaak meer energie verbruiken en zorgen voor warmteverlies.

Stap 3

Je kiest de materialen, samen met de keuzeverantwoordelijke

Terwijl wij de administratieve formaliteiten afhandelen, nodigt onze keuzeverantwoordelijke jou uit naar de Danilith-showroom in Wortegem-Petegem. Daar overlopen we samen met jou in detail alle materialen en technieken die je in je woning wilt. We vertrekken van een ruim basispakket en passen dat aan jouw wensen aan. Het betreft hier:

  • Buitenafwerking: riolering, façadestenen, dakpannen, dakoversteken, goten en aflopen, buitenschrijnwerk, glas, rolluiken ...
  • Technieken: ventilatie, elektriciteitsplan (schakelaars, stopcontacten en lichtpunten), verwarming en plaats van radiatoren, sanitaire leidingen, toestellen, domotica, brandalarm, aircosysteem ...
  • Binnenafwerking: chape, vloeren, binnenschrijnwerk, sanitair, badkamermeubels, keuken ...

De keuzeverantwoordelijke is op de hoogte van de nieuwste bouwtrends en kan je dus perfect adviseren bij je keuze. Eenmaal deze stap achter de rug, begint het bouwen. Eerst in onze ateliers, pas later op de werf.

Kunnen we nog veranderen van materiaal- of techniekkeuze in een later fase?

Je kan alles aanpassen totdat je het definitief contract ondertekent en we alle materialen bestellen.

Is er een standaard aanpak voor verwarming?

We hebben inderdaad een standaard aanpak, waarbij we een centrale verwarming met radiatoren op aardgas voorstellen. Je kan echter ook kiezen voor een warmtepomp, een zonneboiler, vloerverwarming of een ander type verwarming.

Stap 4

De werken op de werf gaan van start, onder het oog van de werfleider

Wanneer alle bouwelementen in de ateliers klaar zijn, trekken we naar de werf. Terwijl je woning wordt geplaatst, brengt de keuzeverantwoordelijke de werfleider op de hoogte van welke materialen en technieken je hebt gekozen voor de buiten- en binnenafwerking. 

Vanaf nu is de werfleider jouw eerste aanspreekpunt. De keuzeverantwoordelijke blijft uiteraard stand-by! De werfleider volgt alles ter plaatse op tot aan de oplevering. Hij zorgt voor een correct verloop en laat de verschillende werken (elektriciteit, sanitair, schrijnwerk …) naadloos op elkaar volgen. Hij bewaakt de timing en zorgt dat de uitvoering gebeurt volgens het lastenboek en jouw wensen.

De werfleider houdt je daarbij op de hoogte van de vooruitgang en is steeds bereikbaar voor vragen. Indien je dat wilt, kan je natuurlijk op elk moment de werf bezoeken.

Wanneer vragen we best de aansluiting van de riolering en het stadswater aan?

Nadat we dakpannen hebben geplaatst, wordt de buitenriolering rondom de woning voorzien en dan kunnen de aansluitingen uitgevoerd worden. Je ontvangt hiervoor tijdig een brief waarin alles staat uitgelegd.

Aan wie kunnen we vragen stellen over de gekozen materialen?

Voor al jouw vragen rond materialen kan je gedurende het hele bouwproces terecht bij je keuzeverantwoordelijke.

Hoe onderhouden we de materialen en toestellen?

Je wordt uitgenodigd op de werf wanneer de werfleider de verwarmingsinstallatie opstart. Je krijgt van ons ook de onderhoudsfiches van elk apparaat en een algemene fiche met daarin de beschrijving van het onderhoud van vloeren, ramen, deuren, garagepoorten, hoe je de woning optimaal ventileert en meer ...

Stap 5

Je Home made Home is klaar... tijd om te verhuizen!

Wanneer alles klaar is, sturen we je een uitnodiging om samen met de aannemer en de architect de woning te bezoeken en de uitgevoerde werken grondig te inspecteren. Eventuele opmerkingen worden genoteerd en zullen door de aannemer opgelost worden.

Danilith zorgt er nu eenmaal altijd voor dat je Home made Home volledig aan jouw wensen beantwoordt. We willen dat je je er 100% thuis voelt!

Kan ik bij jullie terecht voor herstellingen?

Wij houden alle dossiers nauwkeurig bij. Na oplevering kan je steeds terecht bij onze dienst na verkoop voor eventuele herstellingen.