Bouwsysteem

Dankzij het unieke bouwsysteem van Danilith ben je zeker van het beste resultaat binnen de kortst mogelijke bouwtermijn. We maken de gevel- en dakelementen van jouw woning in onze eigen ateliers volgens een geautomatiseerd bouwproces. Hoe dat werkt, dat zie je hier.

Stap 1

Productie van de muren en plaatsing van het schrijnwerk

Bij Danilith produceren we het grootste deel van jouw woning in onze ateliers en niet op de werf. Dat werkt makkelijk en snel, én zo vermijden we elk risico op schade of tijdsverlies door bijvoorbeeld slecht weer. Allereerst worden de gevelelementen gemaakt volgens een volledig geautomatiseerd proces. Een robot plaatst de handgevormde bakstenen snel en uiterst precies in het juiste verband.

Daarna is het schrijnwerk aan de beurt. Het bouwsysteem is zo ontwikkeld dat het schrijnwerk altijd naadloos aansluit op de muren. Vocht en tocht zijn dus uitgesloten!

Vervolgens wordt er op de bakstenen beton en isolatie met de nodige verbindingswapening aangebracht. De nodige voorzieningen voor de elektrische installatie en de uitsparingen voor de sanitaire leidingen worden nu eveneens geplaatst. Een betonlaag vormt ten slotte de binnenschil van de buitenmuur. Het resultaat zijn hoogkwalitatieve, sterke muren die volledig beantwoorden aan de hedendaagse energienormen.

Stap 2

Afwerking van de gevels en productie van de dakpanelen

In deze fase worden de gevelelementen verder afgewerkt. Hiertoe zetten we de muren rechtop in het atelier. De afwerking gebeurt vervolgens manueel. We beginnen met het plaatsen van de dorpels in blauwe hardsteen gevolgd door het voegen van de muren. Daarna voorzien we het schrijnwerk van isolerend glas. Na een strenge eindcontrole maken we de gevels klaar voor transport.

Eenmaal de zelfdragende dakpanelen geproduceerd zijn en specifieke elementen zoals dakramen erin gemonteerd zijn, brengen we alles over naar de werf.

Stap 3

Aan de slag op de werf

Onze eigen transportdienst staat garant voor een vlekkeloze levering van alle bouwelementen op de bouwwerf. Omdat we de funderingswerken eerder al hebben uitgevoerd, kunnen we meteen van start gaan met de montage van de gevel- en dakelementen.

Eerst plaatsen we de buiten- en binnenwanden op de funderingsbalken en de vloerplaat. Dit bouwsysteem heeft een betonnen structuur en is dus uiterst brandveilig. De verdiepingsvloer wordt uitgevoerd in een betonplaat van minimum 18cm dikte. Daarna worden de binnenmuren van de verdieping gemonteerd. Als ten slotte ook de dakelementen op de muurplaten aangesloten zijn, is de woning klaar en kan ze verder afgewerkt worden. Ofwel doen wij dat voor jou en leveren we jouw Home made Home volledig instapklaar op (koffers pakken en verhuizen!). Ofwel maken we je woning afwerkingsklaar en regel jij de verdere binnenafwerking. Aan jou de keuze!