Zorgeloos bouwen met het sleutel op de deur principe

Zorgeloos bouwen met het sleutel op de deur principe

Ben je van plan om een woning te bouwen? Dan weet je dat er daar heel wat bij komt kijken. In combinatie met je werk, gezin, hobby’s en een druk sociaal leven is bouwen niet evident. Gelukkig kan je het jezelf wat gemakkelijker maken als je kiest voor het sleutel op de deur bouwprincipe.

Sleutel op de deur is bouwen zonder zorgen

Heb je geen tijd of zin om (als eventuele leek) je bouwproject van A tot Z op te volgen? Dan is het populaire bouwprincipe sleutel op de deur wellicht iets voor jou. Eén bouwonderneming staat in voor het volledige bouwproces: van de coördinatie en de uitvoering van de bouwwerken tot de afwerking van de woning. Binnen een afgesproken bouwtermijn en budget krijg je een instapklare woning afgeleverd.

Zorgeloos bouwen mét de nodige vrijheid

Sleutel op de deur bouwen heeft soms een negatieve bijklank. Dat komt omdat je vroeger bij sommige bouwondernemingen beperkt was in je keuzes van bouwgrond, bouwmaterialen of afwerkingsgraad. Maar er zijn ook bouwondernemingen, zoals Danilith, die zich steeds flexibel hebben opgesteld. Je kunt er bouwen volgens eigen plan, al dan niet op eigen bouwgrond, of je vertrekt van een bestaand plan uit een uitgebreide catalogus.

Je kiest bij Danilith ook zelf de afwerking van je woning. Ga je voor een instapklare woning die volledig klaar is of opteer je voor een afwerkingsklare woning waarbij jij de binnenafwerking voor je rekening neemt. Aan jou de keuze.

Wil je weten hoe zo’n sleutel op de deur woning er in de praktijk uitziet? Wil je enkele realisaties met eigen ogen gaan bekijken? Ook dat is mogelijk bij een sleutel op de deur bouwonderneming. Zij beschikken namelijk over het nodige documentatiemateriaal, basisplannen van typewoningen en zelfs een kijkwoning die je op afspraak kan bezoeken. Zo krijg je meteen een goed idee van de kwaliteit die ze leveren.

Bouwtermijn en budget

Omdat een algemene bouwonderneming alles van A tot Z uitvoert, is de bouwtermijn gevoelig korter. Er moeten namelijk geen afzonderlijke aannemers gezocht worden voor elk aspect van het bouwproces. Dat vermindert de kans op vertragingen. Ook kan men vaak dezelfde technieken, processen en contracten gebruiken waardoor het bouwen vlotter verloopt.

Niet onbelangrijk: vooraf krijg je altijd een duidelijke inschatting van de kostprijs. Die wordt volledig bepaald aan de hand van jouw voorkeuren en mogelijkheden. Deze prijs ligt dus vast, tenzij je later zelf nog bepaalde aanpassingen wil laten uitvoeren.

1 aanspreekpunt

Sleutel op de deur betekent dat je 1 aanspreekpunt hebt voor de volledige duur van de bouw. Bij deze persoon kan je steeds terecht met al je vragen. Handig, want zo moet je niet bij verschillende aannemers je verhaal halen. Jouw contactpersoon werkt altijd een oplossing uit. Zorgeloos bouwen, heet dat.

Bescherming met de wet Breyne

Wist je ten slotte dat een sleutel op de deur bouwonderneming onder de wet Breyne valt? Deze wet beschermt de eigenaar op verschillende vlakken. Deze wet is niet van toepassing wanneer je samenwerkt met verschillende aannemers.

Sleutel op de deur bouwonderneming Danilith

Al meer dan 95 jaar bouwt Danilith woningen en appartementen volgens een uniek recept: een bouwsysteem met traditionele materialen, geoptimaliseerd in een geautomatiseerd proces. Bij dit geautomatiseerde proces, ook prefab bouwen of systeembouw genoemd, worden de gevel- en dakelementen in een atelier gebouwd en op de werf gemonteerd. Dit zorgt er onder meer voor dat het weer geen invloed heeft op de werken waardoor de bouwtermijn nog korter wordt; ongeveer 6 maanden vanaf de start van de werken. Deze aanpak gecombineerd met het sleutel op de deur principe, maakt van Danilith jouw ideale bouwpartner. Maar er is meer.

Danilith hecht ook sterk belang aan duurzame en energiezuinige woningen die voldoen aan de strengste energie-eisen. Een van de voorbeelden hiervan is dat Danilith een eigen EPB-expert in dienst heeft die vanaf het ontwerp van de plannen klanten begeleidt en adviseert, en dit gedurende het hele bouwtraject, zodat de strengste energienormen moeiteloos gehaald worden.

Welke woning je ook wilt bouwen, wij luisteren naar jouw voorkeuren. Daarbij heb je de keuze uit 2 bouwformules: à la carte of comfort.

Benieuwd hoe Danilith dit alles in de praktijk verwezenlijkt? Bezoek onze kijkwoning in Wortegem-Petegem, bekijk onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

Persoonlijk advies krijgen of een afspraak maken? Contacteer ons hier.