Prefab woning bouwen

Waarom een prefab woning laten bouwen?

Een eigen woning bouwen is voor velen een droom. Vooral voor jonge gezinnen. Toch schrikt de vaak hoge kostprijs van een nieuwbouwwoning af. Kiezen voor een prefab woning kan dan een mooi en duurzaam alternatief zijn. Zeker bij Danilith, een bouwonderneming met meer dan 90 jaar ervaring en een eigen bouwsysteem dat prefab naar een hoger niveau tilt.

Wat is een prefab woning?

Prefab woningen hebben als uniek kenmerk dat een groot deel van de buitenkant van de woning in het atelier geproduceerd wordt. Daarna worden de verschillende onderdelen getransporteerd naar de bouwwerf waar alles gemonteerd en afgewerkt wordt.

Danilith gaat nog een stap verder. De Belgische bouwonderneming heeft een eigen systeem ontwikkeld met duurzame materialen. Het prefab proces werd daarbij geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Dat levert vandaag afwerkingsklare of sleutel op de deur woningen op.

De voordelen van een prefab woning

Prefab huizen hebben unieke kenmerken en voordelen. Hier vind je een overzicht van de voordelen:

  • Er kan vlugger gestart en gewerkt worden aangezien er heel wat van de woning vooraf geproduceerd wordt in het atelier. Je verliest minder tijd en vermijdt schade door bijvoorbeeld slecht weer.
  • Er wordt niet bespaard op kwaliteit. Deze kan je vergelijken met traditioneel bouwen.
  • Er zijn verschillende combinaties van bouwen mogelijk. Een prefab woning die afwerkingsklaar is of gebouwd volgens het sleutel op de deur principe. Alles kan.
  • Prefab huizen zijn goedkoper en je weet vooraf precies hoeveel het kost. Je vermijdt dus onverwachte extra’s die bij een traditionele woning wel vaak de kop op steken.

De nadelen van een prefab woning

Het prefab bouwsysteem van Danilith is het resultaat van continue innovatie en optimalisatie. De nadelen die soms gepaard gaan met prefabbouw, zoals minder vrijheid op architecturaal vlak en een grotere meerkost bij wijzigingen, worden bij Danilith dan ook tot een minimum beperkt. Het unieke Danilith bouwsysteem is flexibel en houdt van in het begin zoveel mogelijk rekening met de wensen van de klant.

Een prefab huis is niet altijd een sleutel op de deur woning

Prefabbouw is een bouwtechniek terwijl een sleutel op de deur woning een bouwconcept is. Een prefab woning bouwen is de techniek om een groot stuk van de buitenafwerking in een atelier te produceren terwijl een sleutel op de deur woning het concept is dat één bouwonderneming het volledige proces voor zijn rekening neemt waarbij je woning instapklaar is. Vergelijk het met het Danilith bouwsysteem.

Kostprijs van een prefab woning

Door het brede aanbod aan typewoningen, is er een instapklare woning voor ieders budget. Volledig conform de hedendaagse eisen en comfort. Bij Danilith zijn er al ‘prefab’ woningen vanaf € 140.000. Neem snel een kijkje.

Wil je een duurzame en betaalbare woning bouwen? Dan is een Danilith Home made Home iets voor jou. Ontdek vlug welke formule bij jou past. Vragen? Contacteer ons hier.

Benieuwd hoe Danilith dit in de praktijk verwezenlijkt? Bezoek onze kijkwoning in Wortegem-Petegem, bekijk onze referenties of vraag de brochure aan.