Betaalbaar bouwen begint bij Danilith

Deel dit artikel op

betaalbaar bouwen budgetvriendelijk bouwen Danilith bouwonderneming

Betaalbaar bouwen begint bij Danilith

Is het je droom om een huis te bouwen, maar schrikt het kostenplaatje je af? Danilith laat zien hoe je snel en betaalbaar kunt bouwen. Lees hier meer.

Kopen duurder dan huren?

Veel mensen gaan ervan uit dat een huis kopen duurder is dan een huis huren, maar dit is lang niet altijd het geval. Zeker dankzij de aanhoudend lage rentevoet van hypothecaire leningen is betaalbaar bouwen weggelegd voor iedereen. Ook voor jou! Danilith maakt budgetvriendelijk bouwen volledig binnen handbereik met onze voordelige Comfort-woningen. Met deze transparante formule kies je het woningtype dat het best past bij jou én je budget.

Voordelig bouwen dankzij de Comfort-formule

Of je nu houdt van een moderne, strakke woning, een charmante pastorijwoning of een klassieke bungalow, onze Comfort-formule brengt je droom dichterbij. Je kunt kiezen uit maar liefst 26 woningtypes, met verschillende oppervlakten en prijzen. Je hebt al een sleutel op de deur woning vanaf € 140.569, BTW inbegrepen!

Wél standaard aan Comfort-woningen is de bouwmethode. We beginnen met het bouwen van de muren in eigen atelier. Op de werf leggen we alle funderingen, vloerplaten en nutsvoorzieningen, en monteren we je nieuwe woning. Zo houden we de prijs onder controle.

Budgetvriendelijk bouwen betekent niet dat je in moet boeten op comfort. Onze cataloguswoningen zijn bijvoorbeeld standaard uitgerust met:

 • pvc-ramen met draai-kip
 • superisolerende, dubbele beglazing
 • een regenwaterput van 5000 liter
 • laminaat in de slaapkamers
 • ventilatie type C
 • verwarming op aardgas
 • kwaliteitssanitair met mengkranen
 • een inloopdouche

Alle woningen voldoen bovendien aan de energieprestatieregelgeving. Daarover waakt onze eigen EPB-expert.

Alles onder controle met À la carte bouwen

Niet alleen de Comfort-formule biedt mogelijkheden, ook À la carte kan je betaalbaar bouwen. Met deze formule heb je alle vrijheid om het huis volgens jouw wensen en dus binnen jouw budget te realiseren. Met een eigen plan en bouwgrond of op bouwgrond uit ons aanbod. Je kan kiezen voor een instapklare sleutel op de deur woning, maar wil je binnen een bepaald budget blijven, dan kan je beter kiezen voor een basiswoning. Door zelf de details af te werken, spaar je weer wat geld uit.

Betaalbaar bouwen: 10 tips

Wie een beperkt budget heeft voor het bouwen van zijn droomwoning, houdt best rekening met een aantal algemene richtlijnen. Wij geven je hieronder alvast 10 besparingstips mee!

 1. Hoe groter de woning, hoe hoger de prijs
 2. Kies niet voor de duurste materialen
 3. Duurzaam bouwen rendeert op lange termijn
 4. Ga voor een simpele, doordachte indeling
 5. Denk aan langetermijnoplossingen; weeg aanschafprijs af tegen duurzaamheid
 6. Laat je inspireren door het advies van de Danilith-experts
 7. Bereken vantevoren je budget en houd je daaraan
 8. Informeer naar kortingen zoals energiepremies
 9. Ga voor kwaliteit en vertrouw alleen op vakmannen
 10. Betaal steeds op tijd zodat de rekeningen niet oplopen

Deel je wensen met Danilith

Wil je weten wat jouw mogelijkheden voor betaalbaar bouwen zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of je nu kiest voor Comfort- of À la carte-bouwen, Danilith realiseert altijd een voordelige, zuinige en vooral comfortabele (sleutel op de deur) woning, met of zonder garage.

De Danilith-aanpak in de praktijk ervaren? Bezoek onze kijkwoning in Wortegem-Petegem, bekijk onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

Persoonlijk advies of een afspraak? Neem vrijblijvend contact met ons op. Liever niet bouwen? Ook voor het kopen van een nieuwbouwwoning kan je terecht bij Danilith.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)