We hadden het niet beter kunnen dromen

Ze wilden graag in dezelfde buurt blijven. Het werd dezelfde straat. Ze dachten aan een woning voor twee. Het werd een gezinswoning waar de kleinkinderen met plezier komen logeren. De samenwerking met Danilith heeft Hilde en Herman meer opgebracht dan ze hadden verwacht.

Het verhaal van Herman & Hilde Hadermann

Oprecht geïnteresseerd

Hilde en Herman wilden al enkele jaren verhuizen. "Ik was met pensioen, de kinderen waren het huis uit, de tuin werd te groot…", begint Herman. "Toen er in onze straat in Schelle een bouwgrond te koop kwam, hebben we daar direct een optie op genomen. Met het perceelplan zijn we dan bij verschillende bouwbedrijven langsgegaan. Zo hebben we op Batibouw ook kennisgemaakt met Danilith. Vooral de persoonlijke aanpak is ons bijgebleven. Al van bij het eerste gesprek hadden we een goed gevoel. Er werd oprecht naar ons geluisterd. We werden ook uitgenodigd om te komen kijken hoe het Danilith bouwsysteem werkt. In het atelier in Wortegem-Petegem zie je meteen het verschil in kwaliteit met andere sleutel-op-de-deur bedrijven. Meneer Delmulle is er ons zelfs persoonlijk komen begroeten. Het zegt iets over hoe ze met hun klanten omgaan."

Een woning voor nu en later

Voor hun woning hadden Hilde en Herman de meeste voorzieningen op het gelijkvloers ingepland, met het oog op later. "De architect van Danilith heeft ons er echter van overtuigd om boven toch extra kamers te voorzien, zoals in een volwaardige gezinswoning. Daar zijn we nu heel blij mee. De kleinkinderen komen graag en hebben elk hun kamer. Op de zolder is er zelfs een hobbyruimte. Plaats genoeg dus," zegt Herman.

Geen zorgen, geen overlast

"Van het hele bouwproces wilden we ons zo weinig mogelijk aantrekken", gaat hij verder. "Het is complex en vraagt veel tijd. Alleen al de opvolging van de werken… Gelukkig hadden we een fantastische werfleider die ons constant op de hoogte hield. Hadden we vragen? Dan mochten we hem op elk moment bellen. We konden ons geen betere contactpersoon wensen."

Mede dankzij de vlotte opvolging ging de bouw goed vooruit. "We wilden onze woning zo snel mogelijk af hebben, en dat was het geval", zegt hij. "Eenmaal de betonplaat gegoten en de gevels en het dak klaar, duurde het amper een week om alles op de werf in elkaar te zetten. De buren geloven het nog altijd niet. Zo vlug! Trouwens, over de buren gesproken: die hebben nooit echt hinder van de werken ondervonden. Geen lawaai van draaiende betonmolens of gekap (de gevels en het dak worden in het atelier gemaakt). De werfleider heeft hen ook steeds verwittigd van wat er ging gebeuren. Dat hebben ze sterk gewaardeerd", weet Herman. "Het zijn ondertussen goede vrienden geworden."

In november 2018 begonnen met de grondwerken, eind mei 2019 verhuisd. "Alles is volgens plan, én budget, verlopen. Geen onvoorziene verrassingen. Geen stress. Een fijne samenwerking. We hadden het niet beter kunnen dromen," besluit Herman.

Ontdek onze kijkwoning te Wortegem-Petegem

Wil je ons concept in de praktijk ervaren? We hopen jullie snel te mogen ontvangen.