Het verhaal van Paul

Paul de Gheldere had een plan. Hij wilde een woning bouwen die solide en future-proof was. In verschillende opzichten. Op aanraden van zijn architect trok hij daarop naar Danilith. Hij was direct verkocht. Een coup de foudre.

Het verhaal van Paul

Beter dan de 3 biggetjes

Aan de Route Beaumont in Lasne staat een À la carte woning van Danilith. Als we de eigenaar, Paul de Gheldere, vragen naar waarom hij precies voor Danilith heeft gekozen, moet hij niet lang nadenken. "Ik heb in het verleden al een paar huizen gerenoveerd, omdat men mij altijd zei dat nieuw bouwen te stresserend was. Wel, met Danilith heb ik daar niks van gemerkt. Komt het omdat het een familiebedrijf is waar iedereen van begin tot einde voor je klaarstaat? Wellicht. Maar het bouwsysteem speelde toch ook een rol."

Dat bouwsysteem is voor Paul een niet te onderschatten troef. "Wie, net zoals ik, gepassioneerd is door techniek ziet meteen dat dit een oerdegelijk procedé is", zegt Paul. "Ik raad trouwens iedereen aan om eens in het atelier te gaan kijken: je loopt door de verschillende hallen en volgt elke stap in het bouwproces op de voet. Die machines, da’s behoorlijk indrukwekkend. Niks wordt aan het toeval overgelaten. Alles is geprogrammeerd om op het einde een solide resultaat te bekomen. Echt stevig, hé. In vergelijking met het huis van de 3 biggetjes is dat van mij een heuse bunker! Ook veel beter geïsoleerd, zowel thermisch als akoestisch. Op het vlak van energieprestaties kan ik op beide oren slapen."

Een (verhuurklare) woning

De losstaande woning met tuin en terras telt binnen 3 slaapkamers, waarvan de master bedroom een ruime dressing heeft. Er zijn ook twee badkamers (met douche). Op de benedenverdieping lopen de verschillende ruimtes mooi in elkaar over. "We wilden een gevoel van ruimte creëren met veel daglicht", zegt Paul. "Speciale aandacht ging naar de open keuken, met een lang werkblad dat ook als eettafel kan worden gebruikt. Het bijgebouw (met een open plaats van 20 m2, een vierde kamer en een badkamer) is opgevat als een studio. Alles is aanwezig om er eventueel een apart woongedeelte van te kunnen maken. Of een dokterspraktijk of bureau. Enfin, het is ideaal om eventueel in de toekomst te verhuren als een opbrengsteigendom."

Symfonie zonder valse noot

Het samenstellen van alle gevelelementen op de werf was een hele uitdaging. "De bouwgrond lag op een hellend terrein", verklaart Paul. "Het plaatsen van de kraan was dus een huzarenstukje. Maar uiteindelijk is alles vlot verlopen. Hoe de vrachtwagens, werkmannen en de kraan op elkaar waren ingespeeld was trouwens best impressionant. Net een orkest dat een symfonie opvoerde. Zonder één valse noot. In zes dagen was de woning afgewerkt en stond het dak erop. Het was een plezier om die gasten aan het werk te zien." Om hen te bedanken nodigde Paul de hele ploeg na afloop uit om te komen eten. "Dat was het minste wat ik kon doen als je al op nauwelijks zes maanden tijd onder dak zit," lacht hij.

Paul is zo fier op zijn woning dat hij ze ook als kijkwoning openstelt voor geïnteresseerde bouwers. Kijk hier hoe je deze kijkwoning in Lasne kan bezoeken. Wil je net als Paul ook een persoonlijke rondleiding in onze ateliers? Dat kan. Maak gewoon een afspraak. Tot binnenkort?

Ontdek onze kijkwoning te Wortegem-Petegem

Wil je ons concept in de praktijk ervaren? We hopen jullie snel te mogen ontvangen.