Fantastisch bouwsysteem, formidabele mensen

Al meer dan 30 jaar is Pierre in de ban van het Danilith bouwsysteem. In 2017, met zijn pensioen in zicht, besloten hij en zijn vrouw Jacqueline de stap te zetten. Ze verhuisden van Brussel naar het platteland en zetten er op hun eigen bouwgrond de woning van zijn dromen. Met Danilith.

Samen naar het atelier

"Mijn fascinatie voor Danilith is begonnen bij de scouts", vertelt Pierre. "Toen ik leider was, zat er een jongen in mijn groep die in een sleutel-op-de-deur woning van Danilith woonde. Ik vond dat een fantastisch concept. Later heb ik tijdens de opendeurdagen samen met m’n gezin het atelier in Wortegem-Petegem bezocht. Een hele ervaring. Je ziet dan met eigen ogen hoe zo’n woning wordt gebouwd: binnen, in een droge omgeving met een constante temperatuur en vochtigheidsgraad. Ideale omstandigheden."

Eigen goesting

In 2017 zocht Pierre opnieuw contact. "Drie van onze vier kinderen waren het huis uit en we hadden net een bouwgrond gekocht in het landelijke Écaussinnes", zegt Pierre. "Na een bezoekje aan de kijkwoning van Danilith in Wortegem-Petegem, zijn we ook gaan kijken bij een van hun klanten, in Bierghes." Dat heeft Jacqueline, die eerst nog twijfelde aan de manier van bouwen, over de streep getrokken. "We hebben dan de knoop definitief doorgehakt. In het Comfort-aanbod hadden we een typewoning gezien die ons aanstond. Omdat we echter een aantal zaken wilden aanpassen, hebben we uiteindelijk gekozen voor de À la carte-formule. Zo konden we de woning heel praktisch indelen. Precies zoals wij dat wilden met veel plaats op het gelijkvloers, twee badkamers, drie grote toiletruimtes, drie slaapkamers, een bureau en een aanpalende garage met daarboven een zolder. De architect van Danilith tekende ons plan uit en we waren meteen verkocht."

Schitterende mensen

Op een jaar en een paar maanden was de woning klaar. "Daarin maakt Danilith voor mij ook het verschil", zegt Pierre. "Het gaat vooruit en de afwerking is magnifiek. De uniforme plaatsing van de gevelstenen, de afwerking met dorpels en vensterbanken in blauwsteen… De façade is tot in de puntjes verzorgd. Je ziet geen enkele fout. De mensen die eraan hebben gewerkt waren dan ook formidabel, echte vakmannen. Bovendien verliep de samenwerking op alle vlakken uitstekend. Een telefoontje en onze contactpersoon reageerde direct. Zalig, het was echt bouwen zonder zorgen."

Sinds een goed jaar woont het koppel in hun Danilith woning. "Tevreden? Had ik van in het begin geweten dat het zo zou meevallen, dan hadden we al veel eerder met Danilith gebouwd", lacht Jacqueline.

Ook duurzaam bouwen? Maak een afspraak!

Overtuigd van onze duurzame aanpak? Maak dan vlug een afspraak en ontdek alle mogelijkheden.

Ik wil een afspraak

Ontdek onze kijkwoning te Wortegem-Petegem

Wil je ons concept in de praktijk ervaren? We hopen jullie snel te mogen ontvangen.