Een woning voor nu en later

Marcel Vercauteren verkocht twee jaar geleden zijn bedrijf in landbouwmachines in Belsele. Op zijn eigen bouwgrond naast de zaak bouwde hij een nieuwe woning met Danilith. Waarom Danilith, Marcel?

Het verhaal van Marcel Vercauteren

Meer dan prefab

"Ik kwam regelmatig in de streek van Wortegem-Petegem en passeerde vaak langs fabriek van Danilith. Ik dacht eerst dat het gewoon een soort van sleutel-op-de-deur firma was… maar het bleek toch iets meer te zijn dan prefab", zegt Marcel. "Het viel me namelijk direct op dat er degelijke bouwmaterialen werden gebruikt en dat de huizen er stevig en goed afgewerkt uitzagen. Dat maakte mij nieuwsgierig. Ik heb toen wat navraag gedaan over het bouwsysteem van Danilith en ben met de opendeurdagen eens gaan kijken in het atelier in Wortegem-Petegem. Daar zag ik hoe ze effectief met steen en beton de gevels maakten, in een geautomatiseerd proces. De hele gevel, van de steen tot de isolatie, wordt werkelijk horizontaal in elkaar gestoken. Indrukwekkend. Zoiets had ik nog nooit gezien."

Bouwen volgens eigen plan

Nadat hij zijn bedrijf verkocht had, nam Marcel contact op met Danilith. Hij wilde op een eigen stuk grond dat ernaast lag een nieuwe woning zetten, één die voldeed aan alle energienormen én alle moderne comfort bood. "Samen met m’n vrouw ben ik eerst nog eens naar een modelwoning van Danilith gaan kijken en heb dan gekozen voor de À la carte formule", vertelt Marcel. "We wilden in onze eigen landelijke stijl bouwen, met een aparte garage en alle voorzieningen op het gelijkvloers, net zoals in onze oude woning. Boven is het een open zolder met vaste trap naar boven. Heel praktisch allemaal. We hebben zelfs de deuren wat breder laten maken. Je weet maar nooit, als je wat minder mobiel wordt en een rolstoel nodig hebt." Marcel koos ervoor te werken met een architect van Danilith. "Hij kent het bouwsysteem en de firma, en weet perfect wat er kan. Dat gaf ons een gerust gevoel."

In het putje van de winter

In december 2018, terwijl ze in het atelier bezig waren met de gevels en het dak, werd er begonnen met de funderingswerken. "Werfleider Mathias was geweldig", zegt Marcel. "Hij volgde alles van nabij op en hield ons constant op de hoogte. De werken gingen ook goed vooruit. Begin januari 2019 zijn ze de woning in elkaar komen zetten. Op nauwelijks acht dagen was die klus geklaard. In het putje van de winter, hé."

Ook over de afwerking is Marcel zeer te spreken. "Met uitzondering van de keuken en de dressings, die we zelf hebben gekozen, heeft Danilith alles geregeld. In overleg met ons, natuurlijk. Vloeren, plinten, schrijnwerk… Ah ja, de elektriciteit en de domotica heeft mijn stiefzoon Geert gedaan, maar ook in samenspraak met Danilith. Kwestie dat alle leidingen en contactpunten op de juiste plaats zaten."

Marcel woont vandaag een maand in zijn nieuwe woning en voelt er zich helemaal thuis. "Ik kan het iedereen aanraden. De kwaliteit van het Danilith bouwsysteem is top. Net als de
samenwerking. We konden én kunnen altijd bij Danilith terecht. Mocht er iets voorvallen, dan weten we dat ze ons met plezier zullen helpen", besluit hij.

Ontdek onze kijkwoning te Wortegem-Petegem

Wil je ons concept in de praktijk ervaren? We hopen jullie snel te mogen ontvangen.