Danilith maakt het je gemakkelijk

Wie met Danilith bouwt, hoeft zich geen zorgen te maken. Nancy (44) kan het weten. Ze was al de vijfde in de familie Peetermans die in het Brabantse Gooik voor Danilith koos. “Mijn ouders, twee nonkels en zus hadden er al mee gebouwd en waren zeer tevreden over het resultaat. Het was voor ons dus een logische keuze.”

Familie Peetermans koos voor Danilith

Geen stress & binnen het budget

Bouwen is voor heel wat mensen een hectische periode. Niet voor Nancy en haar man Rudy. “Wij kenden het bouwsysteem natuurlijk al en hadden er vertrouwen in dat de werken vlot zouden verlopen”, zegt Nancy. “Het enige stressmoment was het begin, toen we alle materialen – van de kelder tot de zolder – moesten kiezen. Dat was behoorlijk intens. Maar ook daarin heeft Danilith ons goed begeleid, zonder ons ooit iets op te dringen. We hadden vooraf een budget doorgegeven en dat hebben ze tot op de cent gerespecteerd. We wisten dus eigenlijk op voorhand perfect hoeveel ons huis zou kosten.”

Nancy en Rudy kozen voor een woning uit de Comfort reeks. “Het is ideaal voor een kleiner gezin. De woning heeft een tijdloze stijl en is praktisch ingedeeld. Hoewel het plan vastlag, hebben we er toch nog een paar details aan kunnen veranderen. Zo wilden we bijvoorbeeld graag een pelletkachel, maar dan moest er beneden wat meer plaats worden voorzien.”

Verhuisklaar in een half jaar

De bouw zelf verliep zoals ze hadden verwacht. “De stielmannen volgden elkaar snel op. Het contact met de werfleider die alles coördineerde, was hartelijk. Kortom, de werken gingen vooruit, zonder dat wij ernaar moesten omkijken. In maart zijn ze gestart, in september hebben ze het huis opgeleverd en in oktober zijn we verhuisd. Da’s echt wel spectaculair. Toen ze begonnen met de montage van de muurelementen gingen we vaak naar de werf kijken. En op een goeie week stond ons huis er. Echt zot.”

De afwerking ging al even gemakkelijk. “Danilith heeft goede contacten met betrouwbare leveranciers. Dat maakte het voor ons eenvoudig om, bijvoorbeeld, de juiste keuken te kiezen. Het enige wat wij nog moesten doen was de muren schilderen… en verhuizen!”

En of er straks nog een zesde Danilith woning in de familie Peetermans komt? “Je weet maar nooit, hé”, lacht Nancy.

Ook duurzaam bouwen? Maak een afspraak!

Overtuigd van onze duurzame aanpak? Maak dan vlug een afspraak en ontdek alle mogelijkheden.

Ik wil een afspraak

Ontdek onze kijkwoning te Wortegem-Petegem

Wil je ons concept in de praktijk ervaren? We hopen jullie snel te mogen ontvangen.