Bouwen met een familiaal gevoel

Dat je ook als jong koppel met bouwplannen bij Danilith terechtkunt, toont het verhaal van Bart (33) en zijn vriendin. Het speelt zich af in Meerbeke, en begint op heel bijzondere manier...

Bart wilde graag bouwen naast zijn ouderlijke woning, op bouwgrond die hij had geërfd van zijn vader. "Hij overleed toen ik zes maanden oud was. Ik heb hem dus nooit gekend. Dat stukje grond was mijn enige tastbare herinnering. Het stond voor mij daarom vast at ik er ooit op zou bouwen en naast mijn moeder zou gaan wonen", zegt Bart. Door de emotionele waarde van de grond, zocht Bart een bouwfirma die zijn situatie en wensen aanvoelde.

Je voelt je absoluut geen nummer, eerder een deel van de familie.

Een mooi aandenken

"Toen Danilith in onze straat een paar woningen aan het bouwen was, ben ik eens gaan kijken. Zo kwam ik in contact met hun vertegenwoordiger. Het klikte direct. Danilith is een familiebedrijf. je voelt je er welkom en begrepen. Ik heb vervolgens een aantal werven in de streek en hun atelier bezocht. In de kijkwoning in Wortegem-Petegem ben ik twee keer geweest." Bart geraakte al snel gefascineerd door het sleutel-op-de-deur bouwsysteem. "Ze gebruiken degelijke materialen, de muren en het dak worden vakkundig in het atelier gemaakt en op de werf wind- en waterdicht gemonteerd. Je woning staat er op nauwelijks zes maanden tijd", zegt hij.

Koffie van het huis

Bart is ondertussen een van de grotere fans van Danilith. "Logisch. Ze staan altijd voor je klaar. Je voelt je absoluut geen nummer, eerder een deel van de familie. Met mij verjaardag kreeg ik zelfs een cadeautje", zegt hij. Die persoonlijke aanpak zorgde ervoor dat het bouwproces zonder stress en naar wens verliep. "Als jong koppel hadden we een vast budget waarvan we niet te veel wilden afwijken. De Croft Comfort woning was, na een paar kleinere aanpassingen, ideaal voor ons. En ook bij de materiaalkeuze heeft Danilith perfect rekening gehouden met onze financiële mogelijkheden. Door hun ervaring denken zij bovendien dikwijls aan zaken waar jij nooit bij stilstaat. Een extra stopcontact hier, een lichtpunt daar. Hun advies is echt een meerwaarde voor jonge bouwers..."

Met uizondering van de keuken, die ze zelf hebben gekozen, leverde Danilith de woning volledig instapklaar op. "Alles was afgewerkt tot de binnendeuren, bepleisterde muren, vloeren en verwarming toe. En omdat Danilith de hele coördinatie van de bouw op zich nam, hebben wij ons nooit zorgen moeten maken over de voortgang van de werken. Alle vakmannen volgden elkaar mooi op. Het ging dus vooruit. Al had dat misschien ook te maken met mijn moeder. Zij trakeerde de werkmensen elke dag op verse koffie", lacht Bart.

Danilith verzorgt de coördinatie van de bouw, zo hoefden wij ons geen zorgen te maken

Ook duurzaam bouwen? Maak een afspraak!

Overtuigd van onze duurzame aanpak? Maak dan vlug een afspraak en ontdek alle mogelijkheden.

Ik wil een afspraak

Laat je inspireren

Bekijk hier enkele Home made Homes die we recent realiseerden. Je vindt er vast inspiratie voor jouw nieuwe woning of appartement!

Bekijk onze realisaties