Wat kost een nieuwbouwwoning bouwen met Danilith?

Een nieuwbouwwoning laten bouwen met Danilith? We geven je hier graag enkele richtprijzen mee en vertellen je wat de kostprijs van een nieuwbouwwoning precies beïnvloedt. Laten we daarmee beginnen.

 

Wat beïnvloedt de kostprijs van een nieuwbouwwoning?

In een vorig bericht kon je al lezen dat er heel wat factoren mee bepalen wat een nieuwbouwwoning kost. Naast het bouwtype (gesloten, open, halfopen), de regio, de ligging en de grootte van de bouwgrond zal de kostprijs van je nieuwbouwwoning vooral afhangen van de ruwbouw (grootte van de oppervlakte, draagkracht van de fundering, beglazing, keuze van de materialen,…) en, natuurlijk, de afwerking.

Ook met de kost van bepaalde isolatie-, verwarmings- en ventilatietechnieken zal er door de strikte energienormen rekening moeten gehouden worden.

De werkuren van de aannemers en installateurs nemen wellicht ook een grote hap uit je budget. En dan zijn er nog de erelonen van notaris en architect, de BTW op de woning, de registratierechten op de grond en de kosten aan de bank voor de hypothecaire lening.

 

Welk budget moet je dan voorzien voor je nieuwbouwwoning?

De kostprijs van een nieuwbouwwoning hangt dus af van heel wat factoren en daar hou je dan ook best rekening mee bij het samenstellen van je budget. Welk budget je moet voorzien hangt vooral af van de gemiddelde kostprijs per m². Om je een idee te geven, tonen we je hier wat je moet uittrekken als je een nieuwbouwwoning bouwt met Danilith. Je kan kiezen uit 26 Comfort-typewoningen of een woning volgens eigen plan (À la carte), al dan niet op een eigen bouwgrond.

In onze richtprijzen zijn alle kosten zoals BTW, architect, EPB- en ventilatieverslaggeving inbegrepen. In principe bedraagt de BTW 21%, maar bij sloop- en heropbouw is dit in de meeste gevallen 6%.

Meer weten? Contacteer ons en wij kijken, aan de hand van jouw persoonlijke wensen, hoeveel de prijs van een nieuwbouwwoning voor jou bedraagt.

 

De voordelen van een nieuwbouwwoning bouwen met Danilith

Eenmaal je budget vastligt en je weet welke woning je wil (Comfort of À la carte), mag je bij Danilith op twee oren slapen: je budget én bouwtermijn liggen vast. Danilith is een sleutel op de deur bouwonderneming met een eigen uniek bouwsysteem. Weer of geen weer, het werk gaat vooruit. Omdat we enkel hoogwaardige, traditionele bouwmaterialen gebruiken, mag je er bovendien zeker van zijn dat het resultaat aan al je verwachtingen én aan de strengste energienormen voldoet. Wist je trouwens dat als je een nieuwbouwwoning bouwt die vandaag energieneutraal moet zijn?

Tot slot nog dit: bij Danilith betaal je slechts 4% ereloon voor de architect terwijl dit gemiddeld 7% is.

Interesse om een nieuwbouwwoning te bouwen met Danilith volgens een van de 26 Comfort-typewoningen of volgens eigen plan (À la carte)? Vraag dan ter inspiratie onze brochure nieuwbouwwoning Comfort of de À la carte catalogus nieuwbouwwoningen aan. Heb je nog vragen over ons bouwsysteem en de kostprijs van je nieuwbouwwoning? Of wil je een vrijblijvende afspraak? Contacteer ons hier, we helpen je graag verder.