Meer ruimte voor compact & comfortabel bouwen

Deel dit artikel op

compacte woning bouwen grondoppervlakte Danilith

Meer ruimte voor compact & comfortabel bouwen

Wonen we straks allemaal kleiner? In een appartement of rijhuis in de stad? Er is zeker een trend naar compactere woningen, maar wie het slim aanpakt, hoeft zelfs zijn grootste woondromen niet op te bergen. Anders bouwen is wel de boodschap.

Kleiner wonen? Ja maar…

Nieuwbouwwoningen worden steeds kleiner. Tot 2014 daalde de bewoonbare oppervlakte van nieuwe huizen naar gemiddeld 123 vierkante meter. De vergrijzing en het stijgend aantal kleinere en éénoudergezinnen spelen daarin een belangrijke rol. Vandaar het succes van nieuwbouwappartementen en de vele nieuwbouwprojecten in de steden. Compacter en dichter bij elkaar wonen in en rond stedelijke kernen heeft natuurlijk zijn voordelen. Zeker op het vlak van mobiliteit. Maar wie toch wat groter wil wonen, krijgt daar ook vandaag nog de nodige ruimte voor.

Ieder zijn nieuwbouwwoning

Een nieuwe woning bouwen is voor de gemiddelde Vlaming een bereikbare droom. Door compacter (lees: doordachter) te bouwen, op goed gelegen percelen (van bv. 3 are in plaats van 10 are) mag de Belg zijn baksteen gerust blijven koesteren. Gesloten, halfopen of open bebouwing. Als je de woning slim indeelt en afwerkt met de juiste technieken en duurzame bouwmaterialen is een energiezuinige nieuwbouwwoning perfect haalbaar voor een breed publiek. Omdat mensen meer tijd voor zichzelf willen – en niet constant met hun woning willen bezig zijn – stijgt zelfs het succes van volledig afgewerkte en instapklare woningen. Danilith speelt daar gepast op in.

We denken van in het begin met kandidaat-bouwers na over hoe een nieuwbouwwoning het meest efficiënt kan worden ingedeeld om er het maximale comfort uit te halen. Vervolgens nemen we het volledige bouwproces voor onze rekening en kunnen we met ons sleutel op de deur bouwsysteem elk type woning conform de laatste energienormen bouwen. Groot of klein, altijd slim ingedeeld en comfortabel afgewerkt naar de wensen van de klant. Danilith geeft alle bouwers de ruimte hun woondromen te realiseren.

Huis bouwen met Danilith

Ben je benieuwd hoe ook jij met het Danilith prefab bouwsysteem een compacte en energiezuinige (sleutel op de deur) woning kan bouwen? Wil je meer weten over onze Comfort-woningen? Of past de À la carte-formule beter in jouw bouwplannen? Ben je geïnteresseerd in onze projecten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij begeleiden je met kennis van zaken door het hele bouwproces.

Wil je een energiezuinige Danilith-woning bezichtigen? Breng dan een bezoek aan onze BEN-kijkwoning in Wortegem-Petegem.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)