BTW-verlaging bij sloop- en heropbouw verlengd tot eind 2023

De federale regering besliste om het verlaagde btw-tarief voor de sloop- en heropbouw van een woning met één jaar te verlengen.

Wat houdt het in?

Een Belgisch gezin dat hun woning wil slopen en heropbouwen kan dus ook na het einde van dit jaar nog genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Normaal zou de regel op 31 december 2022 aflopen, maar aangezien de meeste sloopprojecten een werk van lange adem zijn, dreigde dat voor heel wat problemen te zorgen. Zo gingen mensen hun sloop- en heropbouwplannen opbergen indien de maatregel niet verlengd zou worden.

Voordelen van de maatregel

Door het verlaagde btw-tarief van 6 % wordt de afbraak en heropbouw van woningen fiscaal natuurlijk een heel stuk interessanter voor belastingplichtigen.

Daarnaast zijn er ook op ecologisch vlak voordelen aan verbonden: heel wat woningen worden door deze maatregel in een versneld tempo vernieuwd. Dit wil zeggen dat je onder andere het energieverbruik van je woning sterk kan verminderen. Gezien de huidige energiesituatie is dat zeker mooi meegenomen!

Heb je interesse om te slopen en daarna een nieuwbouwwoning te bouwen met Danilith? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak of laat je inspireren door onze brochure.