Systeembouw woning bouwen met Danilith

Bouwen met systeembouw heeft tal van voordelen: je bouwt zoals je wil, de werken gaan vooruit, je weet op voorhand perfect hoeveel je systeembouw woning zal kosten en het resultaat staat als een huis. Danilith heeft prefab bouwen, noem het systeembouw, dan ook zo geperfectioneerd dat het beslist een slimme keuze is. Maar wat is dat nu eigenlijk, een systeembouw woning?

Wat is systeembouw?

Een systeembouw woning – in de volksmond ook wel prefab woning genoemd – is een woning waarvan de gevels en het dak in een atelier worden gebouwd. Pas op de werf worden alle elementen in elkaar gezet en afgewerkt. Bij Danilith verloopt dat in een geautomatiseerd proces. Het eigen bouwsysteem werd in de loop van de jaren geperfectioneerd en maakt enkel gebruik van traditionele bouwmaterialen. Eenmaal de gevel- en dakelementen klaar gaat alles met een eigen transportdienst van het atelier naar de werf.

 

Waarom kiezen voor een systeembouw woning?

Bouwen met systeembouw heeft heel wat voordelen tegenover klassiek bouwen. We zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

  • Vaste bouwtermijn. Een prefab woning bouwen is niet afhankelijk van het weer. De ruwbouw gebeurt immers volledig in het atelier. Vorst, regen, wind of hitte kunnen het bouwproces niet vertragen. Op de werf is je systeembouw huis zo in elkaar gezet en is het in een mum van tijd winddicht, klaar voor de afwerking.
  • Vast budget. Vergeet onvoorziene kosten. Het budget zoals op voorhand afgesproken ligt vast.
  • Vrije keuze. Bouw je een systeembouw woning volgens je eigen plan (À la carte) of liever een typewoning (Comfort)? Op je eigen bouwgrond of op een stuk grond van Danilith? Volledig afgewerkt en instapklaar? Aan jou de keuze.
  • Energiezuinig bouwen. Ook een systeembouw woning voldoet aan alle geldende energienormen. Danilith bouwt nu al bijna-energieneutrale systeembouw woningen (pas verplicht voor nieuwbouwwoningen vanaf 2021). In de BEN-kijkwoning in Wortegem-Petegem kan je dat met eigen ogen gaan bekijken.

 

Waarom kiezen voor een systeembouw woning van Danilith?

Naast alle voordelen van een systeembouw woning bouwen, geniet je bij Danilith nog een aantal extra voordelen:

  • Bouwen zonder zorgen: Danilith regelt alles voor jou. Bouwaanvraag, contacten met architect, het EPB-attest … Je kan rekenen op een correcte service van A tot Z.
  • Bijna 100 jaar ervaring in systeembouw: Danilith heeft een rijke ervaring en een volstrekt uniek en beproefd bouwsysteem waarmee het in binnen- en buitenland al duizenden geslaagde projecten heeft gerealiseerd.
  • Persoonlijke aanpak: Je krijgt 1 aanspreekpunt tijdens het hele bouwproces waar je op elk moment persoonlijk terechtkan met vragen.

Kortom, een grote bouwonderneming zoals Danilith biedt je de zekerheid dat je systeembouw woning er binnen de afgesproken termijn (en het voorziene budget) staat.

 

Hoeveel kost een systeembouw huis?

En dan de vraag: is een systeembouw woning bouwen goedkoper dan een traditionele woning zetten? Het antwoord is: kies je voor de Comfort-formule dan heb je de keuze uit 22 instapklare typewoningen, elk met hun eigen stijl, plan en budget. Om je een idee te geven: je hebt al een Comfort-woning vanaf € 157.225 (inclusief btw). Wil je een À la carte-woning bouwen? Dan hangt je bouwbudget natuurlijk af van je plannen. Alles is bespreekbaar.