Ontdek hoe je budgetvriendelijk kan bouwen

Deel dit artikel op

budgetvriendelijk bouwen tips bouwonderneming Danilith

Ontdek hoe je budgetvriendelijk kan bouwen

Zou je graag een eigen woning bouwen, maar heb je geen onbeperkt budget? Met Danilith is er altijd ruimte voor budgetvriendelijk bouwen. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij en geven we je ook de tips mee voor een betaalbare nieuwbouwwoning.

Efficiënt bouwsysteem

Als het aankomt op budgetvriendelijk bouwen, maakt Danilith eerst en vooral het verschil met zijn unieke, geautomatiseerde bouwsysteem. Een belangrijk kenmerk van dit bouwsysteem is dat we het grootste deel van je woning in eigen atelier produceren i.p.v. op de werf. Zo kunnen we vlot en snel bouwen, zonder tijdverlies door regen, wind, schade of andere externe factoren.

Nadat een robot de handgevormde bakstenen uiterst secuur plaatst, vervaardigen we het schrijnwerk. Dit sluit altijd naadloos aan op de muren, zodat vocht en tocht uitgesloten zijn. De afwerking van de gevelelementen gebeurt manueel, waarna we alle bouwelementen overbrengen naar de werf. Hier monteren we alle gevel- en dakelementen.

Onze vakmannen kunnen je woning natuurlijk volledig instapklaar opleveren, maar als je budgetvriendelijk wilt bouwen, kan je ook kiezen voor een afwerkingsklare woning. In dat geval sta je zelf in voor de afwerking.

Voordelige Comfort-formule

Danilith bouwt verschillende types woningen, met verschillende formules. Als je betaalbaar wilt bouwen, is de Comfort-formule de ideale keuze. Deze formule biedt 26 instapklare typewoningen die elk hun eigen stijl en budget hebben. Alle Comfort-woningen worden gebouwd volgens een vast plan en budget. Je hebt al een sleutel op de deur woning vanaf € 145.420, btw inbegrepen!

Budgetvriendelijk bouwen wil niet zeggen dat je geen keuzevrijheid hebt. Comfort-woningen bestaan er immers in alle stijlen, van bungalow over gezinswoning tot pastorie. Welk type woning je ook kiest, je kan altijd rekenen op een bouw met traditionele materialen en een duurzaam resultaat.

Je droomhuis À la carte

Wil je toch nóg meer keuzevrijheid of is budgetvriendelijk bouwen geen prioriteit, dan is de À la carte-formule van Danilth ook een optie. In dat geval maken we het huis van je dromen in eigen atelier. We kunnen bouwen volgens jouw bouwplan en bouwgrond, maar je kan ook bouwgrond kiezen uit ons aanbod. Volgens deze formule ben je niet beperkt in type woning, maar realiseer je het huis dat volledig bij jou past.

> Vraag de Comfort- of de À la carte-brochure aan.

Onze tips om betaalbaar te bouwen

Ook als je een À la carte-huis bouwt, kan je trouwens budgetvriendelijk bouwen. We geven je hieronder graag nog 12 praktische tips mee:

 • denk goed na over de locatie en vergelijk de prijzen van verschillende gemeenten
 • kies voor een eenvoudige constructie
 • bouw efficiënt en slim door zo weinig mogelijk ‘verliesoppervlakte’ te creëren
 • zorg voor een stabiele fundering
 • plaats je garage buiten je woning, zodat je je bewoonbare oppervlakte niet verkleint
 • leg laminaat i.pv. parket
 • kies voor MDF voor binnendeuren i.p.v. glas of eik
 • ga voor pvc ramen en deuren i.p.v. aluminium of hout
 • installeer een degelijke basiskeuken en geen designkeuken of maatkeuken
 • vermijd werkbladen uit graniet of composiet en kies hout, inox of arduin
 • laat je woning goed isoleren en kies zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler
 • informeer op welke Vlaamse premies je recht hebt

Bezoek ons energiezuinige kijkwoning

Zoals je al kon lezen, kan je budgetvriendelijk bouwen door het besparen van energie. Een toonbeeld van energievriendelijk bouwen is onze kijkwoning in Wortegem-Petegem. Dit is een bijna-energieneutrale of BEN-woning die beschikt over de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica. Een energienorm waaraan vanaf 2021 alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen. En een manier om budgetvriendelijk te bouwen!

Deze BEN-woning is dus zeker een bezoekje waard als je betaalbaar wilt bouwen! Je kan elke zaterdag en zondag (behalve feestdagen en vakantieperiodes) langskomen tussen 14 en 17 uur of een afspraak maken.

Meer weten over het (betaalbaar) bouwen van jouw woning?

Heb je nog vragen over het bouwen van je ideale huis? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Je kan ook altijd een kijkje nemen bij onze referenties of een gratis brochure aanvragen.

Kom ons ontdekken

Naast onze kijkwoningdagen kan je Danilith ook ontdekken op één van onderstaande events. Tot binnenkort!

 • Opendeurdagen op zaterdag 21 en zondag 22 september van 13 tot 17 uur !