Nieuwe Vlaamse premie voor vervangbouw

Deel dit artikel op

Wie een (oude) privéwoning afbreekt en op hetzelfde perceel een nieuwe bouwt, geniet in sommige steden van een verlaagd btw-tarief van 6%. Wie daar in Vlaanderen niet voor in aanmerking komt, kan nu een beroep doen op de sloop- en herbouwkorting van de Vlaamse overheid. Het maakt de vervangbouwformule van Danilith alleen nog aantrekkelijker.

Vervangbouw interessanter dan totaalrenovatie?

Zoals we hier eerder al vertelden, is een bestaande woning volledig renoveren en energiezuinig maken vaak een complexe, tijdrovende en (onverwacht) kostelijke zaak. De woning afbreken en vervangen door een kwaliteitsvolle nieuwbouw die meteen aan alle energienormen voldoet, is soms een betere en snellere optie. Dankzij ons beproefd snelbouwsysteem kunnen we, eenmaal het terrein na de afbraak bouwklaar is, in 6 maanden een gloednieuwe woning bouwen. De afwerking? Die kiest u zelf!

Verlaagd btw-tarief van 6%

De federale overheid stimuleert vernieuwbouw al een tijdje met een verlaagd btw-tarief van 6%. De betrokken woning moet dan wel liggen in Aalst, Anderlecht, Antwerpen, Bergen, Brugge, Charleroi, Dendermonde, Doornik, Elsene, Etterbeek, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, La Louvière, Leuven, Luik, Mechelen, Moeskroen, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Seraing, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gilles, Sint-Niklaas, Ukkel, Verviers of Vorst.

Vlaamse sloop- en herbouwpremie

Maar wat als uw woning elders gelegen is? Daarvoor heeft de Vlaamse overheid een oplossing uitgewerkt: wie niet in 1 van de 13 Vlaamse steden woont waar het verlaagd btw-tarief van kracht is, krijgt nu een sloop- en herbouwkorting van 7500 euro.

Let wel: om aanspraak te maken op de nieuwe Vlaamse premie voor vervangbouw moet u uw vergunning voor vervangbouw aanvragen vóór 31 oktober 2019.

Meer weten over onze vernieuwbouw formule als alternatief voor een totaalrenovatie? Benieuwd naar de mogelijkheden en de kostprijs? Contacteer ons voor meer informatie.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)