Nieuwbouwwoning kopen of bouwen?

Een nieuwbouwwoning kopen of bouwen

Wanneer je beslist om te verhuizen sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een woning of een appartement? Een nieuwbouw of een bestaande woning? Wil je huren, kopen of bouwen? Deze keuze wordt voornamelijk beïnvloed door je persoonlijke voorkeur, gezinssituatie en financiële middelen.

Bij bouwonderneming Danilith houden we daar rekening mee. We bieden je een persoonlijke aanpak en begeleiden je optimaal in je keuze. Lees hier welke zaken je het best in overweging neemt als je van plan bent om een nieuwbouwwoning te kopen of te bouwen.

Een nieuwbouwwoning kopen: de voordelen

Wil je een nieuwbouwwoning kopen? Dan kies je voor zekerheid, een zorgeloze aanpak en een snelle verhuis. Je weet immers ruim op voorhand hoe de woning er uitziet, enkel de binnen afwerking moet nog gebeuren. Moet de woning nog worden gebouwd, dan weet je ook perfect wanneer deze klaar zal zijn om erin te trekken. En, last but not least, je kent ook het prijskaartje van je nieuwbouw en komt dus nooit voor budgettaire verrassingen te staan.

Een nieuwbouwwoning kopen: de nadelen

Er zijn echter ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden als je een nieuwbouw wilt kopen. Doorgaans moet je zelf de binneninrichting kiezen. De uiteindelijke kostprijs van de nieuwbouwwoning zal dus afhangen van jouw persoonlijke smaak en de keuze van de materialen die gebruikt worden bij de inrichting en afwerking. Danilith biedt hierbij de oplossing aan door een breed gamma aan standaard materialen te voorzien.

Een nieuwbouwwoning bouwen: de voordelen

Wie ervoor opteert om een nieuwbouwwoning te bouwen, kiest voor een woning op maat. Je bepaalt op voorhand zelf welke woning je wilt. Of je nu bouwt volgens een eigen plan of gaat voor een typewoning: jij beslist over de buitenkant en de indeling van het huis. Als je een handige harry bent, kan je gerust zelf de handen uit de mouwen steken bij de binnenafwerking van de woning. Zo druk je de aankoopprijs.

Daarnaast zijn er nog enkele voordelen die zowel betrekking hebben op het bouwen als op het kopen van een nieuwbouwwoning:

  • De onderhoudskosten zijn zeker tijdens de eerste jaren verwaarloosbaar. Alles is tenslotte nieuw.
  • Je bent zeker van een energiezuinige woning. Nieuwbouwwoningen moeten wettelijk voldoen aan strenge normen.
  • Binneninrichting (en tuin) kan je steeds zelf bepalen naar eigen smaak en budget.
  • Je hoeft geen overdrachtskosten en makelaarskosten te betalen.

Een nieuwbouwwoning bouwen: de nadelen

Let erop dat het bouwen van een nieuwbouw soms extra kosten en vertragingen met zich kan meebrengen. Slecht weer, keuringen en werkuren van aannemers. Bepaalde factoren kun je op voorhand moeilijk inschatten. Hierdoor kunnen het gebudgetteerde bedrag en de bouwtermijn al eens afwijken.

Door ons unieke bouwsysteem ben je alvast gevrijwaard van deze externe factoren. En als je niet met een vaste bouwpartner zoals Danilith werkt, zal je ook zeer veel tijd moeten besteden in het vergelijken en opvolgen van de verschillende aannemers.

Nieuwbouwwoningen van bouwonderneming Danilith

Ben je geïnteresseerd in het kopen of bouwen van een nieuwbouw? Dan is het Danilith Bouwsysteem beslist een overweging waard. Afwerkingsklaar of instapklaar? Je bent altijd zeker van een kwaliteitswoning, gebouwd met traditionele materialen. Bovendien geeft Danilith je de keuze uit verschillende nieuwbouwwoningen:

  • Gaat je voorkeur uit naar het kopen van een nieuwbouwwoning of appartement? Danilith heeft een ruim aanbod aan nieuw gebouwde woningen en projecten in jouw buurt.
  • Liever een nieuwbouwwoning bouwen volgens jouw plan? Neem dan een kijkje in ons À la carte aanbod. Liever een standaard sleutel op de deur woning? In ons Comfort-gamma vind je meer dan 26 typewoningen, in diverse bouwstijlen.

Kortom, wil je een woning of appartement kopen of bouwen? Dan is bouwonderneming Danilith jouw duurzame partner. Vragen? Contacteer ons hier.

Benieuwd hoe Danilith dit in de praktijk verwezenlijkt? Bezoek onze kijkwoning in Wortegem-Petegem, bekijk onze referenties of vraag de brochure aan.