Hoeveel kost een nieuwe woning bouwen?

Deel dit artikel op

Een nieuwe woning bouwen is een hele investering. De vraag is hoe je je bouwbudget onder controle kan houden om toch de nieuwbouwwoning van je dromen te realiseren. Een toelichting.

danilith blog Hoeveel kost een nieuwe woning bouwen

Is een nieuwe woning bouwen straks een verre droom?

Wordt een nieuwe woning bouwen gezien de strengere energie-eisen en het verdwijnen van de woonbonus stilaan onbetaalbaar voor de modale Belg? Is het alleen de happy few die zich nog een nieuwbouwwoning kan veroorloven? Absoluut niet, en wel om twee redenen.

Wie vandaag met bouwplannen rondloopt (of een woning wil kopen), heeft het voordeel dat de hypothecaire rente historisch laag staat. Lenen is goedkoop. Zo berekende de Immotheker dat de gemiddelde rente voor een woonlening op 20 jaar (vaste rentevoet) 1,69 procent bedraagt (15/11/2019). Bovendien kun je, afhankelijk van je eigen inbreng, nog wat gaan onderhandelen bij de bank. De regel is: hoe meer eigen middelen je zelf inbrengt, hoe minder risico de bank loopt, hoe scherper het tarief zal zijn dat jij krijgt. Banken hanteren hiervoor doorgaans de 80 procent-regel: als je maximaal 80 procent van de aankoopwaarde van de woning ontleent, zit je safe. Ligt de quotiteit hoger, dan zal de rente hoger uitvallen.

Goed om weten: de bank kijkt altijd naar hoeveel je maandelijks kan aflossen. En dat bedrag hangt af van je inkomsten (je loon, extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, huuropbrengsten,…). Een derde daarvan mag in principe gaan naar het terugbetalen van je lening. Ga je voor meer, dan staat daar wellicht ook meer rente tegenover…

Heb je dus bouwplannen en ben je op zoek naar een voordelige woonlening? Begin dan met het vergelijken van de tarieven die verschillende banken je aanbieden… en overweeg eens een sleutel op de deur woning.

Sleutel op de deur bouwen: een slimme keuze

Wil je een duurzame nieuwbouwwoning bouwen die beantwoordt aan alle energienormen en in regel is met het opgelegde S-peil? Dan is een sleutel op de deur woning bouwen met Danilith beslist een overweging waard, en niet alleen omdat Danilith het volledige bouwproces voor jou opvolgt. Sleutel op de deur bouwen is ook de ideale manier om je budget onder controle te houden.

  • Je woning wordt gebouwd met het unieke Danilith bouwsysteem, met traditionele materialen in een geautomatiseerd proces. Kwaliteit verzekerd. Wist je trouwens dat je met dit bouwsysteem ook een BEN-woning kan bouwen?
  • De bouwtermijn is vast en blijft te allen tijde gerespecteerd (de gevelelementen en het dak worden in het atelier gebouwd en pas op de werf in elkaar gezet; onderbrekingen door slecht weer zijn uitgesloten).
  • Het bouwbudget ligt eveneens vast. Alles wordt op voorhand bepaald zodat je later niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.
  • Een sleutel op de deur woning bouwen met Danilith geeft je volledige vrijheid naar woningtype en bouwstijl. In het Comfort-aanbod heb je de keuze uit 22 typewoningen, beschikbaar in een variatie aan stijlen en voor elk budget. Je hebt al een Comfort-woning voor € 157.225 (btw inbegrepen). Wil je meer keuzevrijheid, dan kan je À la carte bouwen, volgens eigen plan (eventueel op eigen bouwgrond). En wil je liever niet bouwen, dan kan je altijd nog een huis kopen bij Danilith.

Een sleutel op de deur woning met Danilith bouwen is dus een aantrekkelijke optie als je vandaag een nieuwe woning wil bouwen die aan alle normen voldoet en perfect binnen jouw bouwbudget ligt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het bouwen van een nieuwbouwwoning met Danilith? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Welke woning of bouwgrond het ook wordt, je profiteert altijd van een voordelig, snel en efficiënt bouwproces. Wil je een energiezuinige Danilith-woning bezichtigen? Breng dan een bezoek aan onze BEN-kijkwoning in Wortegem-Petegem.

Neem ook eens een kijkje bij onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)