De 5 meest gestelde vragen bij het bouwen van een sleutel-op-de-deurwoning

In de eerste helft van dit jaar zijn de huizen in Vlaanderen ruim 3% duurder geworden tegenover vorig jaar (zie: Notarisbarometer). Wil je geen kat in een zak kopen, maar heb je toch nood aan een eigen (nieuw) stekje? Dan kan je natuurlijk altijd je eigen huis bouwen. Hieronder vind je 5 veelgestelde vragen mét antwoord rond het bouwen van een sleutel-op-de-deurwoning.

1. Wat kost een eigen huis bouwen?

Het voordeel van een eigen huis te bouwen, meer bepaald een sleutel-op-de-deurwoning, is dat het bouwbudget vastligt. We werken immers met een vaste prijs. Zo kom je later niet voor onaangename financiële verrassingen te staan. Vanaf het begin bepaal je het volledige plaatje: van de gevelstenen tot en met de vloerafwerking en de technieken. Zo weet je perfect hoeveel alles zal kosten.

In ons Comfort-aanbod kies je uit 22 typewoningen, beschikbaar in een variatie aan stijlen en voor elk budget. Zo heb je al een Comfort-woning voor € 166.518 (btw inbegrepen). Liever een woning volledig naar jouw smaak bouwen? Dan hangt je bouwbudget natuurlijk af van je plannen.

Wist je trouwens dat een Danilith sleutel-op-de-deurwoning bouwen niet duurder is dan traditioneel bouwen?

2. Ik heb al een eigen bouwgrond, wat nu?

Als je al over een eigen bouwgrond beschikt, kan je nog steeds kiezen voor een sleutel-op-de-deurwoning. Wij bouwen zowel op jouw bouwgrond als op onze eigen bouwgronden.

3. Hoelang duurt het bouwen van een woning met Danilith?

Een voordeel van onze hoogkwalitatieve prefab woningen is dat de bouw niet afhankelijk is van het weer. De ruwbouw gebeurt immers volledig in het atelier. Vorst, regen, wind of hitte kunnen het bouwproces dus niet vertragen. Eenmaal alle gevel- en dakelementen klaar, is je systeembouwhuis zo in elkaar gezet op de werf. Op enkele dagen is het winddicht en klaar voor afwerking.

Sinds kort beschikken we over een nieuwe steenlegmachine. Eén plaatsingsrobot kan nu maar liefst 36 stenen per minuut verwerken. Zo kunnen we de gevels van je woning snel en zonder onderbrekingen afwerken. Het dak wordt ondertussen ook in onze ateliers opgebouwd. Kortom, met dit bouwsysteem ben je zeker van een hoge, gecontroleerde kwaliteit en een snelle oplevering, reken vanaf de start van de werken op de werf gemiddeld op een 6 à 8 maanden.

4. Hoe duurzaam is een sleutel-op-de-deurwoning?

Vanaf dit jaar moeten alle nieuwbouwwoningen Bijna-Energieneutraal (BEN) zijn. Om aan alle BEN-normen te voldoen, moet je van in de ontwerpfase en doorheen het hele bouwproces focussen op een scherpe energiescore. Dat vraagt ervaring, een gedegen materiaalkennis en inzicht in duurzame bouwtechnieken. Omdat de perfect geïsoleerde gevelelementen op de werf naadloos in elkaar passen, zijn koudebruggen uitgesloten. Energie-efficiënt bouwen heet dat.

Onze woningen zijn bovendien uitgerust met de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica. Deze technieken zetten we in voor de bouw van jouw energiezuinig huis. Dankzij ons snelbouwsysteem is de bouwschil dus optimaal geïsoleerd en perfect luchtdicht. Bijna-energieneutraal bouwen is op ons lijf geschreven.

5. Kan ik zelf mijn stijl kiezen of moet ik een bepaalde stijl volgen?

Net zoals bij traditionele woningbouw kunnen wij met ons bouwsysteem jouw Home made Home in elke stijl bouwen.

Ga je voor een originele À la carte-woning? Alles kan! In onze ateliers maken we dan met ons bouwsysteem en met traditionele materialen de woning van je dromen.

Kies je liever voor een Comfort-typewoning? In het Comfort-aanbod kies je de typewoning die het best bij jou past. Van pastorijwoning tot moderne woning met eigentijdse elementen.