Sloop- en heropbouw aan 6% btw

U wilt uw (oude) woning volledig renoveren en aanpassen aan de huidige energienormen? Maar u kijkt op tegen de vaak lange, kostelijke en complexe verbouwingswerken van zo’n totaalrenovatie? Dan is afbreken en kiezen voor heropbouw vaak een veel beter idee.

Totaalrenovatie van uw (oude) woning? Kies voor heropbouw

Een oude woning aanpassen aan het huidig wooncomfort, moderniseren en energiezuiniger maken, is niet eenvoudig en kan zelfs behoorlijk kostelijk uitvallen. Daarom is het dikwijls voordeliger om de woning helemaal af te breken en er een nieuwe voor in de plaats te bouwen. Dat noemen we heropbouw.

Danilith vervangbouw

Wat je moet weten over sloop- en heropbouw

Bij vernieuwbouw of heropbouw wordt de (oude) woning tot op de grond gesloopt en weer opgebouwd conform de geldende energienormen. Het is een duurzaam en waardig alternatief voor wie zijn huis volledig wil laten renoveren. Vooral bij oude woningen die zich in zo’n slechte staat bevinden dat een gewone totaalrenovatie technisch en financieel een te zware investering vraagt, is vervangbouw een interessante keuze.

De enige vereiste is dat de woning op hetzelfde perceel heropgebouwd wordt. De ‘nieuwe’ woning mag wel kleiner of groter zijn dan de ‘oude’ woning.

Al overtuigd van vervangbouw als alternatief voor een totaalrenovatie? Contacteer ons dan hier voor meer informatie over onze vernieuwbouw formule.

Geniet van een verlaagd btw-tarief van 6%

Mooi meegenomen: bij afbraak en heropbouw van (oude) privéwoningen geniet u van een verlaagd tarief van 6% btw.

Vanaf januari 2021 wordt het verlaagde btw-tarief van 6%, dat voordien enkel geldig was in 32 stedelijke gebieden, op het volledige grondgebied in België toegepast. Dit geldt niet alleen voor wie zelf afbreekt en herbouwt maar ook voor wie een huis of appartement aankoopt dat gebouwd werd na afbraak van een oud gebouw. Het moet gaan om woningen die gedurende 5 jaar kwalificeren als de enige en eigen woning van de bouwheer/koper zijn en die een bewoonbare oppervlakte hebben van maximum 200 m². 

 

Hoe gaat Danilith te werk?

Onze 100 jaar ervaring in de bouwsector staat garant voor een vlot verloop van de sloop tot de heropbouw. Wij zorgen voor de vergunningen en organiseren de werken van A tot Z.

Vervangbouw is bovendien een heel flexibele formule waardoor u bij Danilith de keuze hebt tussen 2 bouwformules:

  • De À la carte formule biedt u alle vrijheid om een nieuwe woning te bouwen volgens uw eigen plan.
  • In de Comfort-reeks biedt Danilith u de keuze uit 26 typewoningen.

Is het terrein na de afbraak bouwklaar, dan zetten we er in 6 maanden een gloednieuwe woning op. Dat kan dankzij ons beproefd snelbouwsysteem. De afwerking? Die kiest u helemaal zelf!

Wat is de kostprijs?

De prijs van vervangbouw hangt af van de grootte van de woning, de afwerkingsgraad, etc.

Benieuwd naar de kostprijs van uw project? Of meer informatie ontvangen? Contacteer ons hier voor een voorstel op maat.

Geïnteresseerd in vervangbouw?

Uw oude woning energiezuinig renoveren? Kies voor vervangbouw en zet in 6 maanden tijd een duurzame nieuwbouwwoning.

Maak een afspraak