S-peil maakt nieuwbouw future-proof

Deel dit artikel op

S Peil BEN Kijkwoning bouwonderneming Danilith

S-peil maakt nieuwbouw future-proof

Wie nieuw bouwt in Vlaanderen moet sinds kort rekening houden met het strengere S-peil. Wie nieuw bouwt met Danilith hoeft zich daar geen zorgen om te maken. Dankzij het snelbouwsysteem is een optimaal geïsoleerde en luchtdichte bouwschil perfect mogelijk. Jij wil toch ook een future-proof woning (en lagere energiefacturen)?

Wat is S-peil?

Het S-peil geeft de energetische prestaties (isolatie en ventilatie) van de schil van een woning weer, veel accurater dan het K-peil. Het S-peil brengt niet alleen de U-waarden (warmtedoorgangscoëfficiënt), bouwknopen en de compactheid van een gebouw in kaart, maar ook zonnewinsten, luchtdichtheid en ventilatie- en infiltratieverliezen. Complexe materie, waar Danilith je graag bij adviseert als je wil dat je nieuwbouw aan de EPB-eisen voor 2021 voldoet (en je boetes wil vermijden).

Waar staat EPB voor?

Wat is EPB nu ook al weer? EPB of EnergiePrestatie en Binnenklimaat verwijst naar de energieprestatieregelgeving die je moet volgen als je gaat bouwen. Het is een compleet eisenpakket voor de isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, verwarming en de kwaliteit van het binnenklimaat van je woning. De EPB-eisen voor energieprestatie worden uitgedrukt in het E-peil. Tegen 2021 mag dat nog maximaal E30 bedragen voor een nieuwbouwwoning. Wat betreft het S-peil: sinds januari 2018 moet elke nieuwbouw een S-peil van S31 halen, tegen 2021 wordt dat S28.

S-peil verhoogt woningwaarde

Maakt het S-peil nieuw bouwen duurder? Het tegendeel lijkt waar. Investeren in een energie-efficiënte woning, gebouwd volgens het S-peil en de isolatienorm 2020, betaalt zich altijd terug. Denk alleen al aan de lagere energiefactuur. De energienormen zullen er in de toekomst bovendien niet minder streng op worden. Je kunt dus maar beter nu al voorbereid zijn. En, ten slotte, een correcte energiezuinige renovatie van een bestaande woning kost ook een flinke duit. Een nieuwbouw met een mooi rapport van de EPB verslaggever is dus zeker een slimme investering.

Bouwen zonder zorgen

E-peil, S-peil, EPB? Welke isolatie is de beste keuze? Wat met ventilatie? En kunnen grote ramen nog wel? Onze energieadviseurs helpen je graag door de bomen het bos te zien en zorgen ervoor dat je woning straks perfect aan alle energienormen én aan jouw wensen beantwoordt. Duurzaam, comfortabel en stijlvol wonen gaan bij Danilith hand in hand.

Meer weten?

Wil je meer weten over het bouwen van een energiezuinige (sleutel op de deur) woning conform het S-peil en hoe je dat met het Danilith bouwsysteem kan realiseren? Ben je benieuwd naar onze Comfort-woningen? Of past de À la carte-formule beter in jouw bouwplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij begeleiden je met kennis van zaken door het hele bouwproces.

Wil je een Danilith-woning bezichtigen met een correct S-peil? Breng dan een bezoek aan onze BEN-kijkwoning in Wortegem-Petegem.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)