Sleutel op de deur woning: voor- en nadelen

Deel dit artikel op

bouwonderneming danilith sleutel op de deur woning bouwen voordelen nadelen

Kiezen voor een sleutel op de deur woning

Bij het bouwen van een woning komt er heel wat kijken. Steeds vaker gaan we met twee fulltime werken. Hierdoor hebben koppels minder tijd om alles zelf van A tot Z op te volgen. Sleutel op de deur woningen, ook wel instapklare woningen genoemd, zijn daarom populairder dan ooit. Bouwonderneming Danilith is alvast overtuigd van de troeven.

Wat is sleutel op de deur bouwen precies?

Sleutel op de deur is een bouwconcept waarbij één bouwonderneming instaat voor het volledige bouwproces: van het bouwplan en het ontwerp, de ruwbouw tot de volledige binnen- en buitenafwerking, het budgetbeheer en de nazorg.

Via deze sleutel op de deur (SOD) formule kan je bij Danilith terecht voor een zorgeloze bouw van jouw droomwoning. Uiteraard kan je doorheen het bouwproces jouw persoonlijke voorkeuren meegeven en word je op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

De voordelen van een sleutel op de deur woning

Het grootste voordeel is uiteraard de zorgeloze aanpak. Daarnaast biedt dit bouwconcept nog enkele zeer interessante voordelen:

  • Vooraf krijg je een duidelijke inschatting van de kostprijs en de duur van de werken aan de woning. Doorgaans is deze uitvoertermijn korter dan bij traditioneel bouwen omdat de sleutel op de deurfirma vaak voor verschillende woningen dezelfde technieken, processen en contacten aanwendt.
  • Dankzij kijkwoningen, of wanneer je kiest voor een typewoning, krijg je ook al vooraf duidelijk een beeld van hoe je woning er later zal uitzien.
  • Je hebt steeds één aanspreekpunt bij wie je altijd terecht kan.

Sleutel op de deur woningen van Danilith

Bij bouwonderneming Danilith staat de klant steeds centraal. Daarom bieden we drie sleutel op de deur formules aan.

Nadelen van een sleutel op de deur woning

Is sleutel op de deur bouwen duurder dan ‘klassiek’ bouwen? Bij Danilith worden prijzen altijd vergeleken met het oog op een marktconform en concurrentieel aanbod.

Is de persoonlijke inbreng kleiner? Danilith geeft de klant de mogelijkheid om sommige werken zelf uit te voeren. Een persoonlijke touch en maatwerk zijn dus zeker niet uitgesloten. Enige kanttekening: wie voor het Danilith Bouwsysteem kiest, moet zich houden aan bepaalde materialen zoals de maat van de gevelsteen (module 50).

Bij sleutel op de deur bouwen dien je er wel rekening mee te houden dat alles vooraf gekozen en bepaald moet worden. Denk aan het soort schrijnwerk, het aantal stopcontacten, de gevelsteen, de vloerafwerking ... Maar, elk nadeel heeft z’n voordeel, hierdoor spaar je in de loop van het bouwproces heel wat tijd uit. Bovendien ken je al ruim op voorhand het prijskaartje en kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wil je een duurzame en betaalbare (sleutel op de deur) woning bouwen? Dan ben je met een Danilith Home made Home goed af. Ontdek vlug welke formule bij jou past. Vragen? Contacteer ons hier.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)