Energiezuinig bouwen? Bouw een BEN-woning met Danilith

Deel dit artikel op

Ben woning bouwen danilith bouwonderneming

Energiezuinig bouwen? Bouw een BEN-woning met Danilith

Ben je van plan om binnenkort een huis te bouwen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een bijna-energieneutrale of BEN-woning. Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen immers voldoen aan deze nieuwe energienormen.

Maak kennis met BEN

Europa bouwt steeds energiezuiniger en de volgende stap nemen we in 2021. Vanaf dat jaar moeten alle nieuwbouwwoningen namelijk BEN of bijna-energieneutraal zijn. Dit wil zeggen dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Deze energie moet ook afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, zoals de zon, wind en warmte van de aarde. Om dure investeringen in de toekomst te vermijden, investeer je nu beter al in het bouwen van een BEN-woning. Een BEN-woning moet voldoen aan 7 voorwaarden:

  • een E-peil van maximaal E30
  • een K-peil van maximaal K40
  • een maximale warmtedoorgangscoëfficiënt van de verschillende constructiedelen
  • een netto energiebehoefte voor verwarming van maximaal 70 kWh/m²
  • een minimaal risico op oververhitting
  • verplichte ventilatievoorzieningen
  • een minimum hoeveelheid hernieuwbare energie

(http://www.energiesparen.be/epb/welkeeisen)

De nieuwe kijkwoning is uitgerust voor de toekomst

Danilith is al volledig klaar voor de toekomst. Bij ons kunt u nu al een BEN-woning laten bouwen die voldoet aan de nieuwbouwnormen voor 2021. Sterker nog: we hebben een kijkwoning gebouwd die nog energiezuiniger is dan de wetgeving voorschrijft. Hoe we dat klaarspeelden? Door gebruik te maken van de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica. Onze kijkwoning heeft bijvoorbeeld een E-peil van E15. Dat is de helft beter dan de verplichte norm van E30!

Ben je benieuwd hoe onze BEN-woning eruitziet? Je kan elke zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur langskomen (behalve feestdagen en vakantieperiodes) of een afspraak maken via het contactformulier.

Energiezuinig bouwen met Danilith

De technieken die we toepasten voor onze kijkwoning, kunnen we natuurlijk ook inzetten voor de bouw van jouw BEN-woning. Onze systeembouw leent zich perfect voor energiezuinig bouwen. We produceren de meeste bouwelementen in eigen atelier, waarna we deze op de werf installeren. In dit perfect uitgekiende systeem sluit het schrijnwerk altijd naadloos aan op de muren. Dankzij de optimale isolatie krijgen vocht, tocht, zwakke plekken of koudebruggen letterlijk geen ruimte.

Beter beheer met sleutel op de deur

Ook het sleutel op de deur-principe maakt het makkelijker om energiezuinig te bouwen. Dit wil namelijk zeggen dat Danilith het volledige bouwproces in handen heeft, van de coördinatie en de uitvoering van de bouwwerken tot de afwerking. Je hebt maar 1 aanspreekpunt en dus volledige controle over alle energiezuinige bouwaspecten. We hebben zelfs een eigen EPB-expert in huis die jouw wensen nauwgezet opvolgt.

Sleutel op de deur betekent ook een strikte timing en budget. Je weet van tevoren precies waar je aan begint en kan een BEN-woning bouwen zonder je budget te overschrijden.

Een Home made Home op jouw maat

Een (BEN-)woning bouwen bij Danilith betekent bouwen in alle vrijheid, volgens jouw smaak en budget.

Wil je maximale vrijheid om de woning van je dromen tot in het kleinste detail uit te kunnen voeren? Dan kan je kiezen voor een À la carte-woning, die je samen met jouw of onze architect ontwerpt. Is je budget iets beperkter, dan is een Comfort-woning ideaal. Bij deze formule kan je kiezen tussen 26 types woningen.

Voor welke formule je ook gaat, je hebt altijd de keuze tussen een afwerkingsklare en een instapklare woning. In het eerste geval spaar je geld uit door de afwerking van je huis zelf in handen te nemen. In het tweede geval hoef je zelf niets meer doen en kan je gelijk je woning betrekken.

Ook wat betreft bouwgrond biedt Danilith veel flexibiliteit. Wij bouwen je BEN-woning op jouw bouwgrond of op een Danilith-perceel. Heb je nog geen grond, dan kan je dus steeds een beroep doen op ons aanbod.

Vraag de Comfort- of de À la carte-brochure aan.

Meer weten?

Wil je meer weten over het (energiezuinig) bouwen van een (BEN-)woning door Danilith? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Welke woning of bouwgrond het ook wordt, je profiteert altijd van een voordelig, snel en efficiënt bouwproces.

Wil je onze BEN-kijkwoning die beschikt over de modernste technieken op vlak van verwarming, isolatie, ventilatie en domotica met eigen ogen zien? Kom gerust eens langs in Wortegem-Petegem. Elke zaterdag en zondag (behalve feestdagen en vakantieperiodes) tussen 14 en 17 uur staan onze deuren wagenwijd open. Maar je kan ook altijd een afspraak maken.

Neem ook eens een kijkje bij onze referenties of vraag de gratis brochure aan.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)