Danilith is een BEN-voorloper

Deel dit artikel op

Duurzaam bouwen BEN woning bouwonderneming danilith

Danilith is een BEN-voorloper: wat betekent dat voor jou?

Een energiezuinige woning bouwen heeft een positief effect op je toekomst. Je energiefactuur zal minder hoog liggen en bij een eventuele verkoop van je woning, blijft de waarde behouden. Wil je een woning met een laag energieverbruik bouwen? Denk dan ‘bijna-energieneutraal’ van bij het uittekenen van het bouwplan. Onze Danilith vakmensen adviseren je graag in het bouwen van zo’n BEN-woning.

Wat is BEN?

Een BEN-woning of bijna-energieneutrale woning haalt zijn energie uit groene energiebronnen. Jouw huis is gezellig warm, goed geventileerd en zelfs optimaal gekoeld in de zomer en dit allemaal met een minimaal verbruik aan energie. Vanaf 2021 gelden de BEN-principes voor iedereen die een nieuwbouw woning bouwt. Intussen kan je natuurlijk al BEN bouwen.

Let wel: een BEN-woning is geen passiefwoning. De normen (verwarming en koeling, isolatiewaarde en energieverbruik) van een passiefwoning liggen een stuk hoger. BEN-woningen zijn dus veel haalbaarder en betaalbaarder voor een breed publiek dan passiefwoningen.

Premies en geen hoge energiefacturen meer

Om BEN-huizen betaalbaar te maken, hebben we ons bouwsysteem aangepast aan de principes van bijna-energieneutraal bouwen.

Het extra duwtje in de rug is de E-peilpremie. Hoe lager het E-peil (of energieprestatiepeil) van je nieuwbouwwoning of -appartement, hoe hoger de premie die je ontvangt. Afhankelijk van dat E-peil, het type woning (appartement of huis) en de datum van de bouwaanvraag, kan het bedrag oplopen tot 1.800 euro. Voor de juiste bedragen, zie website Vlaamse overheid.

Bouwonderneming Danilith, adviseur als BEN-voorloper

Als BEN-voorloper, adviseren onze vakmensen je graag in het afwerken van je BEN-woning. Een bouwplan van een Danilith woning is het begin van BEN-wonen: kom langs en ontdek hoe een compacte woning het startpunt kan zijn van een hele besparing op je energiefactuur. Kiezen voor bouwonderneming Danilith betekent professioneel advies en ervaring in BEN-bouwen.

Zo'n BEN-woning in de praktijk ervaren? Bezoek onze nieuwe BEN-Kijkwoning.

Contacteer ons hier of laat je inspireren door enkele van onze referenties.

BEZOEK ONZE KIJKWONINGEN

- Wortegem-Petegem (Tjammelsstraat 45)
- Lasne (Route de Beaumont 2B)
- Roosdaal (Ninoofsesteenweg 58)